GTA 6 leaks en geruchten - Welke roddels zijn er en hoe betrouwbaar zijn die?

Alles wat we weten over GTA 6 geruchten over de hoofdpersonages, filmsterren, VR en crypto.

De laatste Grand Theft Auto-game (met uitzondering van de remaster) dateert alweer uit 2013. Gezien het grote succes is het geen groot geheim dat er een zesde deel aankomt, maar een officiële aankondiging laat al jaren op zich wachten. Dat betekent echter niet dat er geen woord over de game gerept wordt. Integendeel zelfs, want het gutst van de GTA 6 leaks en geruchten die we met alle liefde met jullie delen.

Zo klinkt In de wandelgangen dat de GTA 6 release nog jaren gaat duren. Daarnaast wordt er flink op los gespeculeerd als het op de GTA 6 map aankomt. Alle andere roddels vind je in dit handige overzicht.

Geheel in stijl van de Grand Theft Auto-games hebben we een Bullshit Level ingeroepen die je bij elke roddel terugvindt. Hoe meer sterren, hoe groter het gehalte koeienontlasting - en dus hoe onwaarschijnlijker het is dat het gerucht wel eens de waarheid zou kunnen zijn.

Op deze pagina:

Alles over de GTA 6 release, prijs en meer!

GTA 6 gerucht - Krijgen we meerdere hoofdpersonages?

De vorige GTA-game kreeg de reeks voor de allereerste keer meerdere speelbare hoofdpersonages tegelijk. Het valt nog af te wachten of Rockstar dat concept in deel zes doortrekt; recente geruchten zeggen van wel. Wie weet mag je eindelijk zelf een personage maken. De meest concrete aanwijzing die we tot nu toe hebben, is een screenshot van het cv van acteur Jorge Consejo. Volgens die afbeelding deed de acteur het stemmenwerk voor een personage genaamd 'The Mexican' in GTA 6. Hij zou in 2018 ook motion capture hebben verricht voor de game. Neem dat voorlopig echter met een korreltje zout; het lijkt eerder om een promostunt te gaan.

Bullshit Level: ★★★★★

GTA 6 gerucht - Krijgen we een vrouwelijk hoofdpersonage?

Nog een gerucht dat een tijdje rondging maar waar we nu niks meer van horen is dat GTA 6 een vrouwelijk hoofdpersonage krijgt. Dat gerucht werd ondersteund door de wensen van Grand Theft Auto-schrijver Dan Houser, die eerder aangaf dat hij graag een game wil maken met een vrouwelijk hoofdpersonage. Aangezien hij ondertussen vertrokken is bij het bedrijf is het maar de vraag of dat plan nog doorgaat.

Bullshit Level: ★★☆☆☆

GTA 6 gerucht - Spelen filmsterren mee in GTA 6?

Op een bepaald moment doen er geruchten de ronde dat filmsterren Ryan Gosling en Eva Mendes stemmen voor de game zouden opnemen. Daar is ondertussen echter niks meer van vernomen, waardoor dit gerucht waarschijnlijk vals is. Het is echter niet ondenkbaar dat beroemde acteurs worden gebruikt om bepaalde stemmen te vertolken, want GTA heeft een rijke traditie aan goed gecaste topacteurs. Denk maar aan Samuel L. Jackson als Officer Tenpenny in GTA San Andreas of Michael Madsen als Toni Cipriani in Grand Theft Auto 3. Voor de hoofdrollen kiest Rockstar traditiegetrouw echter onbekende acteurs.

Bullshit Level: ★☆☆☆☆

GTA 6 gerucht - Krijgt GTA 6 zijn eigen crypto?

Ook al ben je zelf van nature geen materialist: in Grand Theft Auto draait het voornamelijk om aankopen van eigendom. Volgens geruchten kunnen gewiekste beleggers in GTA 6 helemaal hun lol op. Naast de vastgoed- en aandelenmarkt bieden mogelijk cryptocurrencies een lucratieve kans op winst. Rockstar zou enkele fictieve tegenhangers van Bitcoin en Ethereum bedenken waarvan de wisselkoers drastisch kan wijzigen. Gezien crypto's in het echte leven populair zijn bij criminelen om grote sommen geld op een haast ontraceerbare manier te versluizen, is dit zeker geen vergezocht gerucht.

Bullshit Level: ★★★☆☆

GTA 6 gerucht - Is GTA 6 in VR speelbaar?

Ook moet de opkomst van virtual reality kort vermeld worden. Nu VR steeds toegankelijker wordt voor het grote publiek en vele games een VR-versie krijgen, is het niet ondenkbaar dat ook Grand Theft Auto meegaat met die beweging. Rockstar heeft in het verleden voor L.A. Noire een VR-spin-off gemaakt, dus het is niet ondenkbaar dat GTA 6 ook een VR-aspect heeft.

Bullshit Level: ★★★☆☆

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread