Gratis Alien Swarm remake is er bijna

Een mooi gebaar van Valve.

Kent iemand Alien Swarm nog? Het is een uitgebreide mod voor Unreal Tournament 2004, uitgebracht in datzelfde jaar door enkele getalenteerde ontwikkelaars die zichzelf Black Cat Games noemen. Het is de bedoeling om in de huid te kruipen van één van de 8 soldaten (je kunt kiezen uit 4 klassen: explosieven, speciale wapens, technieken of medic) om ruimteschepen te ontruimen van horden boosaardig buitenaards gespuis. De game maakt gebruik van een bovenaanzicht en je kunt met maximum 4 personen in co-op spelen.

Twee jaar geleden werden de ontwikkelaars ingehuurd door Valve om mee te werken aan toppers zoals Left 4 Dead en Portal 2, maar tussendoor hebben ze toch nog de tijd gevonden om een remake van Alien Swarm in elkaar te boksen. Het resultaat: een volwaardige game met veel meer wapens, meer levels en betere graphics.

En nu komt het goede nieuws: de game zal binnen een dikke 2 dagen gratis beschikbaar worden gesteld via Steam, en zelfs over 64 Steam achievements beschikken! Alsof dat nog niet genoeg is worden ook de volledige gamecode, een map editor en mod tools beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars in spe. Als dat geen mooi gebaar is weten wij het ook niet meer. De toekomstige downloadpagina vind je hier terug.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Odin van Schoote

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread