Ghost Recon voorspelde oorlog Rusland en GeorgiŽ

Clancy is de nieuwe Nostradamus

We vinden het allemaal leuk om digitaal oorlogje te spelen. Of jij nou ťťn van die duizenden soldaten bent die op het slagveld met zijn geweer in de hand de bevelen van hogerop opvolgt of de tacticus die de troepenbewegingen van de vijand in de gaten houdt. Soms komt dit digitale spelletje echter dichterbij de werkelijkheid dan je je ooit voor mogelijk hield.

In 2001 kwam het verschrikkelijk goede, maar oh zo moeilijke Tom Clancy's Ghost Recon op de markt. Deze tactische shooter speelde zich af in GeorgiŽ. In het spel viel GeorgiŽ de opstandige provincie Zuid-OssetiŽ binnen, waarna de Russen de Osseten te hulp schoten en GeorgiŽ binnenvielen. Dit hele verhaal speelde zich af in de zomer van 2008. Verbazingwekkend genoeg heeft dit scenario zich exact zo afgespeeld de laatste twee weken. GeorgiŽ Ūs Zuid-OssetiŽ binnengewandeld en daarna heeft Rusland inderdaad GeorgiŽ een lesje geleerd. En dat speelt zich allemaal af in de zomer van 2008.

Tom Clancy's Ghost Recon voorspelde dus op een veronrustende wijze precies wat er de afgelopen twee weken gebeurde. We hopen echter niet dat de rest van het verhaal ook waarheid wordt, want in de game viel Rusland na GeorgiŽ ook nog Estland, Litouwen en Letland binnen. De NAVO moest er vervolgens aan te pas komen om het geheel in Moskou een halt toe te roepen.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yarno Ritzen

Yarno Ritzen

Editor in Chief

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread