Genshin Impact Wishes: Microtransacties uitgelegd

Zo krijg je nieuwe partyleden.

Ook al speelt Genshin Impact als een singleplayer RPG, de game is nog altijd free-to-play - oftewel de game wordt ondersteund door in-game microtransacties.

Net als bij veel andere free-to-play games, zijn de meeste van de in-game-aankopen niet echt micro te noemen, dus het is belangrijk om te weten waar je aan begint. Het gacha-genre is namelijk berucht om zijn agressieve verdienmodellen. Daarnaast is Genshin Impact prima te spelen zonder dat je er ook maar een cent aan uitgeeft. Je bent in ieder geval gewaarschuwd.

Hoe werken de Wishes en microtransacties in Genshin Impact?

In Genshin Impact heb je de controle over een groep van vier personages, ieder met verschillende soorten wapens en elementaire vaardigheden.

Bovenop de personages en items die je gewoon kunt verzamelen door het verhaal van de game te spelen, kun je in Genshin Impact Wishes doen om zeldzame en krachtige personages en wapens te krijgen.

Dat zijn effectief loot boxes met een willekeurige hoeveelheid voorwerpen uit een vaste loot table.

Je kunt voorwerpen en personages met 3, 4 of 5 sterren verzamelen, met de volgende kansen:

  • 3-Star Wish - 94,3%
  • 4-Star Wish - 5,1%
  • 5-Star Wish - 0,6%

Met het doen van meerdere Wishes, maak je ook nog kans op dezelfde voorwerpen. Daarnaast ontvang je naast het hoofdvoorwerp ook nog wat Masterless Stardust, een ander type in-game valuta die je met Paimon kunt ruilen voor andere voorwerpen. Je krijgt bovendien Masterless Starglitter als je dubbele personages ontvangt.

Om Wishes te doen, heb je “Fate” nodig, die je via Paimons Shop met nog een andere in-game valuta, “Primogem”, of met de Starglitter of Stardust die je krijgt van de Wishes.

genshin_impact_wishes_microtransacties_1

En natuurlijk, om het nog gecompliceerder te maken, is er nog een laatste valuta in de game: Crystals. De Crystals kun je alleen krijgen als je er echt geld aan uitgeeft. Die valuta kun je vervolgens voor Wishes en speciale bundels inwisselen.

Daarnaast is er nog een blessing, die je 300 Crystals en 30 dagen lang 90 Primogem per dag geeft. Dat kost je dan 5,49 euro. Je kunt meerdere blessings kopen, dus dit is één van de manieren om personages met echt geld te krijgen.

genshin_impact_blessing_of_the_welkin_moon

Eerst moet je de Blessing met echt geld of Crystals kopen, en vervolgens moet je de Primogems die je gedurende maand krijgt aan Fate uitgeven, die je vervolgens weer aan Wishes kunt besteden om zo kans te maken op nieuwe personages. Het is inderdaad wat ingewikkeld.

Tot slot heb je de mogelijkheid om Crystals direct naar Primogems om te zetten en om zo Wishes te kopen. Maar nogmaals, het gacha-genre is berucht om zijn agressieve verdienmodellen. Genshin Impact is prima te spelen zonder dat je er ook maar een cent aan uitgeeft.

Ben je op zoek naar meer informatie omtrent Genshin Impact? Start dan bij de Genshin Impact FAQ. Of misschien wil je samenspelen met vrienden via de Genshin Impact co-op en cross-play.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread