Genshin Impact co-op en cross-play: Samenspelen met vrienden via multiplayer/co-op

Zo ontdek je gezamenlijk de wereld van Genshin Impact.

MMO's draaien volledig om samenspel met vrienden en guildies om de moeilijkste raids te verslaan. Genshin Impact is echter veel meer gestructureerd als een traditionele RPG dan als een online game.

Dat betekent dat de multiplayer pas veel later in de game wordt ontgrendeld dan je misschien in eerste instantie verwacht.

Op deze pagina:

Hoe speel je met vrienden in Genshin Impact?

Om samen met je vrienden te spelen in Genshin Impact, moet je Adventure Rank 16 bereiken op je account.

Zodra je Adventure Rank 16 hebt bereikt, kun je meedoen aan de games van je vrienden en gezamenlijk dungeons doen. Van tevoren kun je via het Friends Menu (via Paimon) je vrienden toevoegen middels de UID van je vrienden - dat nummer tref je in de rechterbenedenhoek van je scherm aan.

genshin_impact_co_op

Als je dan eenmaal Adventure Rank 16 hebt bereikt, verschijnt de optie 'Co-op Mode' in Paimons pauzemenu. In dat menu kun je vervolgens je toegangsrechten wijzigen, zodat iedereen, of alleen spelers die je goedkeurt, zich bij je in de wereld kunnen aansluiten. Met hetzelfde menu kun je de UID's van je vrienden gebruiken om hun werelden te bezoeken.

Je Adventure Rank is anders dan de Character Levels tussen je verschillende partyleden. Je verhoogt je Adventure Rank door verhaalmissies te voltooien, kisten te openen, Commissions te voltooien en mini-bosses te verslaan.

Als je moeite hebt met het verhogen van je Adventure Rank, kijk dan eens naar de opties linksonder en rechtsboven in je menuwiel. Daar vind je de lijsten met beschikbare quests en het Adventurer's Handbook. Vanaf daar kun je ze gemakkelijker vinden in de open wereld.

genshin_impact_co_op_2

Hoe werkt cross-play en vooruitgang in Genshin Impact?

Afgezien van Fortnite, blijft cross-play een probleem voor alles wat met de PS4 te maken heeft.

De officiële regel is dat spelers op de PlayStation 4 niet kunnen communiceren met anderen op verschillende platformen, en dat je dus ook niet je vooruitgang op de PS4 kunt overdragen.

Als je echter op pc en mobiele platformen speelt, kun je je miYoHo-account koppelen om je save file tussen de twee platformen over te zetten.

Ben je op zoek naar meer informatie omtrent Genshin Impact? Start dan bij de Genshin Impact FAQ.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread