Geen Heavy Rain DLC meer

Move Edition maakt het te moeilijk.

Geestelijke vader van Heavy Rain David Cage twijfelt sterk dat er nog DLC zal gemaakt worden voor Heavy Rain. Eerder zei hij al dat het maken van de DLC even was stopgezet om Move-combatibiliteit in de game te steken. Nu lijkt de kans dat gamers de beloofde Heavy Rain Chronicles krijgen dus helemaal nihil te zijn.

"Ons plan was om geen compromissen op de kwaliteit van de Chronicles (de officiële naam van de DLC episodes) en ze even goed te maken als het originele spel. [...] Chronicles zoals wij het zagen was ambitieus en er waren hoge verwachtingen. Zoals ik eerder al zei hebben we het on-hold gezet zodat het team aan de Move Edition en aan nieuwe projecten kon werken, en ik betwijfel dat die ooit nog gemaakt zullen worden."

De enige DLC die momenteel verkrijgbaar is voor Heavy Rain is The Taxidermist. Deze werd uitgebracht op de dag van de release van Heavy Rain in maart. Cage zegt dat Sony degene is die een Move-compatibele Heavy Rain wou.

"Mijn persoonlijke keuze zou zijn geweest om meer Chronicles te maken die achtergrondinformatie geven over de personages. Sony wou meer AAA games voor volwassenen die compatibel waren met de Move en ze vonden dat Heavy Rain een perfecte keuze was. Voor mij was het echt een keuze die ik moest maken want ik wou ons volgende project niet uitstellen omdat we een extra jaar aan Heavy Rain moesten werken en dat is hoeveel tijd het gekost zou hebben."

Heavy Rain: Move Edition ligt dit jaar nog de winkels. Mensen die de originele versie al gekocht hebben, kunnen een gratis patch downloaden.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk  |  Yahsper

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread