Gamereleases mei 2021 - De 7 opvallendste games van deze maand

Met onder andere Resident Evil Village, Biomutant en Mass Effect Legendary Edition.

Het voorjaar laat steeds meer van zich zien. Met al die lenteprikkels neemt de drang om vertier in de buitenlucht op te zoeken ongetwijfeld toe, maar dat is nog geen reden om interessante games te negeren. Welke games we komende maand mogen verwachten, lees je in de onderstaande lijst met de 7 opvallendste gamereleases van mei 2021.

Op deze pagina:

Resident Evil Village

Datum: 7 mei 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia

Met Resident Evil 7 stuurde ontwikkelaar Capcom de serie met succes een andere richting uit. Het beklemmende eerstepersoonsperspectief keert in Village terug. Als Ethan Winters ga je in een Oost-Europees plattelandsdorpje vol occulte praktijken op zoek naar antwoorden. We krijgen nu al koude rillingen van Lady Dimitrescu.

Wil je meer weten? Hier lees je alle Resident Evil Village info.

Hood: Outlaws & Legends

Datum: 7 mei 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Hood: Outlaws & Legends wordt ontwikkeld door de studio achter Sackboy: A Big Adventure en Crackdown 3. De online game speelt zich in de middeleeuwen af, waarbij twee teams van vier in een omgeving met computergestuurde bewakers een overval plegen. Ga je met bruut geweld direct naar de schat, of wacht je een rivaliserende bende vanuit de schaduwen op?

Subnautica: Below Zero

Datum: 10 mei 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Subnautica groeide uit tot een van de betere survivalgames van de afgelopen jaren. In de standalone-uitbreiding Below Zero keer je in een nieuw verhaal terug naar Planet 4546B. In het poolgebied kun je dit keer echter ook op het land gebieden verkennen. Goed nieuws voor Switch-bezitters: naast Below Zero komt ook de originele game naar Nintendo's handheld/console.

Mass Effect Legendary Edition

Datum: 14 mei 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Het Mass Effect: Andromeda-debacle ligt ver achter ons, dus een remaster van de originele trilogie prikkelt weer de nieuwsgierigheid. De Legendary Edition bevat de eerste drie Mass Effect-delen plus meer dan veertig stukken DLC. Vooral de eerste game is grondig onder handen genomen, met nieuwe belichting en aanpassingen aan de gameplay. Uiteindelijk is echter 'driemaal Shepard in 4K' alle informatie die je nodig hebt.

Days Gone

Datum: 19 mei 2021
Platform(s): pc

In navolging op Death Stranding en Horizon: Zero Dawn brengt Sony ook Days Gone naar de pc. De port van die zombiegame krijgt onder meer een unlocked framerate, een fotomodus die een hogere resolutie ondersteunt, en ondersteuning voor ultrawide-schermen. Wie weet krijgt de Days Gone 2-petitie deze maand nog een extra boost van overtuigde pc-spelers?

Wil je meer weten? Hier lees je de Days Gone review op de PlayStation 4.

Biomutant

Datum: 25 mei 2021
Platform(s): pc, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Het kleurrijke Biomutant is het debuut van de Zweedse ontwikkelaar Experiment 101. De game verdween regelmatig van de radar, maar komt er nu toch echt aan. In de openwereld-action-RPG kruip je in de huid van een gemuteerde wasbeer, wiens vaardigheden en vechtstijl je tot in detail kan aanpassen.

Famicom Detective Club

Datum: 25 mei 2021
Platform(s): Switch

Famicom Detective Club is er eentje uit de oude doos, want de adventuregame dateert alweer uit de jaren 80. In de remakes van The Missing Heir en The Girl Who Stands Behind moet je tweemaal als jonge detective een moordmysterie oplossen.

Wil je meer weten? Hier lees je de Famicom Detective Club preview.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread