Gamereleases april 2021 - De opvallendste gamereleases van deze maand

Met onder meer Outriders en New Pokémon Snap.

Het voorjaar is officieel begonnen en dat betekent meestal dat er geen AAA-games uitkomen. Welke games we wel in april mogen verwachten, lees je in de onderstaande lijst met de 7 opvallendste gamereleases van april 2021.

Outriders

Datum: 1 april 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Xbox One, Xbox Series X/S

Outriders lijkt op een huwelijk tussen Mass Effect, Destiny en Gears of War, maar dan zonder een Games as a Service-model. De nieuwste 'sci-fi third-person shooter' van de Poolse ontwikkelaar People Can Fly draait om een singleplayeravontuur met unieke classes, die je daarnaast volledig met vrienden in co-op speelt. Bezitters van Xbox Game Pass hebben overigens geluk, want Outriders komt op release naar Game Pass.

Oddworld: Soulstorm

Datum: 6 april 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5

Oddworld: Soulstorm is een direct vervolg op Oddworld: New 'n' Tasty, waarin Abe nog altijd een revolutie leidt. Traditiegetrouw is het wederom een '2.5D side-scrolling platformer', waarbij je klimt, klautert en puzzels oplost. Alles voor een beter leven van de Mukodons. De PS5-versie zit overigens bij de gratis PlayStation Plus games in april. Vive la révolution.

SaGa Frontier Remastered

Datum: 15 april 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, Switch

De SaGa-roleplayingreeks is in het westen nooit echt van de grond gekomen, maar dat weerhoudt Square Enix er niet van om enkele delen opnieuw uit te geven. De remaster van SaGa Frontier focust op acht hoofdpersonen die door het Free-Form Scenario System een non-lineair avontuur beleven. Keuzestress genoeg dus.

MLB The Show 21

Datum: 20 april 2021
Platform(s): PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Je zou door FIFA en NBA2K bijna vergeten dat er ook nog honkbalgames bestaan. MLB The Show 21 is ontwikkelaar San Diego Studios' allernieuwste game en bevat deze keer een nieuwe feature waarbij je je eigen honkbalstadion ontwerpt en met andere spelers deelt. De enige kanttekening is dat je dat alleen op PlayStation 5 en Xbox Series X/S kunt doen. Microsoft heeft trouwens een primeurtje in handen, want het is de allereerste keer dat MLB naar Xbox komt.

NieR Replicant ver 1.22474487139...

Datum: 23 april 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

NieR Replicant ver 1.22474487139... is een verbeterde versie van de proloog van NieR Automata, waarin een jongen zijn zieke zus probeert te redden. Om zijn doel te bereiken, krijgt hij hulp van Grimoire Weiss, een boek dat kan praten. Het origineel is Japans gamedesign op zijn allerbest.

Total War: Rome Remastered

Datum: 29 april 2021
Platform(s): pc

Het kon bijna niet anders, maar het veelgeprezen Rome: Total War krijgt een remaster. Total War: Rome Remastered bevat een opgepoetste versie van de originele game en de Alexander en Barbarian Invasion DLC's, en komt met een hoop verbeteringen zoals nieuwe modellen, effecten en widescreensupport.

New Pokémon Snap

Datum: 30 april 2021
Platform(s): Switch

Pokémon Snap is terug van weggeweest. 22 jaar na het origineel komt Nintendo met New Pokémon Snap, waarbij je opnieuw de rol van fotograaf vervult en de verschillende Pokémon op unieke wijze vast moet leggen. De focus (ba dum tss) lijkt net zoals in het origineel op ontspanning te liggen. Say cheese!

Ook interessant...

  • Star Wars Republic Commando (6 april, PlayStation 4, Switch)
  • Ashwalkers: A Survival Journey (15 april, pc)
  • World Splitter (21 april, pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One)
  • Judgment (23 april, PlayStation 5, Stadia, Xbox Series X/S)
  • Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids (29 april, pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia Xbox One, Xbox Series X/S)

De opvallendste gamereleases van maart 2021 lees je hier.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Marcel de Jong

Marcel de Jong

Avonturier  |  marshalldejong

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread