Game releases december 2021 - De 5 opvallendste games van deze maand

Met onder andere Halo Infinite, Solar Ash en Among Us,

Ok, wees eens eerlijk... Denk je tijdens het spelen van een nieuwe game al stiekem aan de volgende? Zit je soms te uren tobben of je een RPG, action adventure, shooter, strategiegame, racer of wat dan ook gaat spelen? Kortom, is je honger naar games simpelweg onverzadigbaar? Geen zorgen, want dan ben je hier aan het juiste adres.

Op deze pagina lees je namelijk wat de komende periode je op gamesvlak te brengen heeft en vind je de opvallendste games van deze maand. Tussen de game releases van december 2021 vind je onder andere Halo Infinite, Solar Ash en Among Us.

Op deze pagina:

Solar Ash

Datum: 2 december 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5

Solar Ash is ontwikkeld door de makers van het zeer positief ontvangen Hyper Light Drifter. Hoewel ontwikkelaar Heart Machine de 2D pixelart-stijl van die game achter zich laat, belooft Solar Ash wel weer een kleurrijke game te worden. In een 3D openwereld speel je als als de 'voidrunner' Rei die haar thuisland probeert te redden van een reusachtig zwart gat.

Chorus

Datum: 3 december 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia

Dog fights in ruimteschepen trekken altijd onze aandacht. In de space combat game Chorus speel je als de voortvluchtige Nara en neem je plaats achter de stuurknuppel van haar ruimteschip genaamd Forsaken. Die kun je op het vlak van wapens en vaardigheden naar hartelust aanpassen, om zo de vijandige cultus The Circle te verslaan.

Halo Infinite

Datum: 8 december
Platform(s): pc, Xbox One, Xbox Series X/S

Dé game om in december naar uit te kijken, is zonder twijfel Halo Infinite. De shooter zou oorspronkelijk een van de Xbox Series X/S launch games worden, maar 343 Industries heeft flink wat extra tijd genomen om hopelijk een topgame af te leveren. De singleplayer campaign bevat een semi openwereldstructuur, terwijl de multiplayer free-to-play is. Gaat Master Chief het op meesterlijke wijze cheffen?

Among Us

Datum: 14/15 december 2021
Platform(s): PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Hoewel Among Us al een poosje op pc en mobile speelbaar is, zijn nu eindelijk de consoleversies aan de beurt. Met vier tot tien spelers moet je als groep op een ruimteschip zien te overleven. De paranoia slaat vanzelf toe wetende dat een of meerdere spelers met alle liefde de boel saboteren. Wie is de Imposter?

Call of Duty: Vanguard

Datum: 5 november 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Ontwikkelaar Sledgehammer Games staat deze CoD-editie aan het roer en brengt de serie terug naar de Tweede Wereldoorlog. Call of Duty: Vanguard krijgt een singleplayer campaign, multiplayer met enkele nieuwe modi en in samenwerking met Treyarch keert Zombies terug. Ook is er een integratie met Warzone, dus wees op je (voor)hoede voor veel speeluren.

Football Manager 2022

Datum: 9 november 2021
Platform(s): pc

Koeman is dit seizoen de eerste trainer bij een topclub die zijn spullen mocht pakken, maar ook Allegri en Solskjaer voelen de bui al hangen. Hoog tijd om zelf orde op zaken te stellen in de nieuwste Football Manager. Met onder meer een aangepaste Deadline Day, realistische meetings achter de schermen en een gloednieuwe Data Hub voor diepgaande analyses is iedereen straks topmanagers als Guardiola en Conte alweer vergeten.

Jurassic World Evolution 2

Datum: 9 november 2021
Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

In november openen de poorten van je nieuwe dinoparken. In het vervolg ben je niet beperkt tot de Muertas Islands, want je bouwt nu parken op het Noord-Amerikaanse continent met verschillende soorten klimaten en bovendien veel nieuwe dinosauriërs. Ontwikkelaar Frontier Developments lijkt qua micromanagement daarnaast vooral voor meer diepgang te gaan zoals in Planet Zoo. En ja: die etters van een velociraptors zijn ook weer van de partij.

Forza Horizon 5

Datum: 9 november 2021
Platforms: pc, Xbox One, Xbox Series X/S

Forza Horizon 4 legde de lat voor de serie op recordhoogte, dus het wordt een pittige klus voor ontwikkelaar Playground Games dit minstens te evenaren. Dat doet de studio door wederom een open wereld te presenteren - dit keer het diverse landschap van Mexico - maar dan 50 procent groter dan het vorige deel. Daarnaast zijn er nieuwe multiplayermodi en vanaf dag één 420 bolides beschikbaar. Aan de content ligt het in ieder geval niet.

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition

Datum: 11 november 2021
Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Al jarenlang smacht de community naar GTA 6, maar om de honger te stillen komt Rockstar eerst met een remaster - of drie om precies te zijn. The Trilogy bestaat namelijk uit de remastered versies van GTA 3, GTA: Vice City en GTA: San Andreas. Naast een forse audiovisuele behandeling belooft de studio ook gameplay-verbeteringen zodat de games de tand des tijds met verve doorstaan. Here we go again.

Battlefield 2042

Datum: 19 november 2021
Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Na enkele historische uitstapjes brengt ontwikkelaar Dice dit keer een quasi-futuristische setting. Het belooft weer als vanouds grotesk te worden, zeker omdat je voor het eerst met maar liefst 128 spelers op een server kan spelen. Verder ligt de focus op Specialists in plaats van de klassieke klassen, is er een nieuwe multiplayermodus genaamd Hazard Zone en kun je met Battlefield Portal je creatieve geest de vrije loop laten.

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl

Datum: 19 november 2021
Platforms: Switch

Hoewel ontwikkelaar Game Freak een oogje in het zeil houdt, wordt deze remake van de Nintendo DS-games opvallend genoeg door het relatief onbekende ILCA gedaan. De studio lijkt trouw aan het origineel te blijven, maar heeft onder meer de user interface en het vechtsysteem gemoderniseerd. Wel vind je in Sinnoh alleen de eerste vier generaties Pokemon, maar dat mag de pret niet drukken.

Game releases archief

Op zoek naar de releasedata van games uit het verleden? Of je bent net nieuwsgierig naar welke games er uitgebracht werden in een specifieke maand? Hieronder hebben we een archief van alle opvallende game releases van 2021.

Game releases van oktober 2021

FIFA 22

Datum: 1 oktober 2021
Platform: pc, PlayStation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, Stadia

We kunnen grapjes maken over nog realistischere grassprietjes in FIFA 22, maar bij EA kijken ze deze dagen wel met argusogen naar een andere release. Met de free-to-play voetbalgame eFootball 2022 betreedt namelijk een serieuze tegenstander het veld. Roept de nieuwe HyperMotion-technologie in FIFA 22 écht een next-gen gevoel op? En bieden FUT, Career Mode, Pro Clubs en Volta voldoende vernieuwingen om de achterban tevreden te stellen? Het belooft hoe dan ook een spannend voetbalseizoen te worden.

De FIFA 22 review is nu op de site te lezen

Far Cry 6

Datum:7 oktober 2021
Platform:pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Er is geen beter moment om een boosaardige dictator van zijn troon te schoppen als 7 oktober 2021, wanneer Far Cry 6 eindelijk uitkomt. Je speelt Dani, een guerrillastrijder die het Caribische eiland Yara van 'El Presidente' Antón Castillo verlost. Verwacht opnieuw een gigantische speeltuin zoals alleen Ubisoft ze produceert - alleen of in co-op te verkennen. Je zou denken dat Castillo, gespeeld door Giancarlo Esposito (Breaking Bad, The Mandalorian) de show gaat stelen en dat zal vast. Wij denken echter dat Chorizo, de schattige teckel in een rolstoel, de echte hartedief gaat zijn.

Metroid Dread

Datum: 8 oktober 2021
Platforms: Nintendo Switch

Na jaren wachten is het nu dan eindelijk zover: een nieuw deel in de Metroid-reeks. Metroid Dread belooft het slotstuk van de lopende verhaallijn te zijn, met een nieuwe planeet, nieuwe vaardigheden en een nieuwe vijand die je de stuipen op het lijf jaagt. In de Metroid Dread preview krijg je alvast een voorproefje van hoe het er op planeet ZDR aan toegaat. Je hoeft niet al te lang meer te wachten tot je zelf weer in de huid van de beste premiejager ooit duikt.

Back 4 Blood

Datum:12 oktober 2021
Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S.

Liefhebbers van Left 4 Dead: opgelet. Back 4 Blood is namelijk het spirituele vervolg op de coöperatieve zombieshooter, gemaakt door hetzelfde team achter de Valve-hit. De succesvolle formule van zombies uitschakelen met je maten is intact gebleven, maar is nu uitgebreid met een uitvalsbasis, characters met hun eigen perks en een kaartensysteem waarvan je kleine maar zeer nuttige boosts krijgt. Ook kun je in de saferooms tussen missies nieuwe uitrusting kopen. Vergis je echter niet: Back 4 Blood doet er alles aan om je met honderden zombies volledig te overrompelen.

Marvel's Guardians of the Galaxy

Datum: 26 oktober 2021
Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch (via Cloud), Xbox One, Xbox Series X/S

Na de middelmatige prestatie van Marvel's Avengers is het niet verwonderlijk als je wantrouwend naar deze nieuwste titel kijkt. Marvel's Guardians of the Galaxy werd echter niet met oogkleppen op ontwikkeld. Zo is het een singleplayerervaring met een diepgaand gevechtssysteem dat iets van een actie-RPG wegheeft. Geregeld bekvechten met de Guardians hoort er ook bij, waarbij een verkeerde dialoogkeuze vervelende gevolgen kan hebben. Voeg daar een soundtrack vol hits uit de jaren 80 aan toe en de juiste ingrediënten voor een game over Star Lord en zijn vrienden liggen klaar. Nu nog een smakelijke game bakken.

Age of Empires 4

Datum: 28 oktober 2021
Platforms: pc

Net als Metroid is Age of Empires na meer dan vijftien jaar terug van weggeweest. Relic Entertainment heeft fikse plannen voor de game: acht naties om mee te spelen en vier campagnes gebaseerd op historische gebeurtenissen, die op een 'humaniserende manier' zijn verteld. Bovendien wil de studio de serie moderniseren en afstappen van de complexiteit van hedendaagse RTS-games. De ontwikkelaar trekt dus zijn eigen plan en dat is in ieder geval een gedurfde zet. Hoe het uitpakt, is nog de vraag. Gezien de raad van fans is de kans echter groot dat we een triomfantelijke terugkeer mogen verwachten. Wololo!

Mario Party Superstars

Datum: 29 oktober 2021
Platforms: Nintendo Switch

Het is maar goed dat Mario Party Superstars ook online multiplayer heeft, want na een flink potje sterren jatten en irritant doen tijdens minigames hoef ik meestal m'n vrienden even niet meer te zien. Maar goed, misschien is dat dan ook wel tekenend voor een uitstekende partygame. Mario Party Superstars is een best of van alle voorgaande Mario Party-games met honderd geremasterde minigames en bekende spelborden. Op Mount Minigames vind je verschillende modi. Daarin speel je de minigames zonder bordspel - moest je zin hebben om zonder het bord je vrienden te domineren. En niet zuur zijn als je verliest, hè? Het is een feestje.

Game releases van september 2021

Sonic Colours: Ultimate

Datum: 7 september 2021
Platform: pc, PlayStation 4, Xbox One, Xbox One X/S, Switch

De blauwe waas is terug met een remaster van een van de meest geliefde Sonic-games van het afgelopen decennium. Naast opgepoetste graphics en een soepele 60 frames per seconde is er nu een nieuwe Rival Rush-modus, waar je het tegen Metal Sonic opneemt. Daarnaast kun je speciale muntjes verdienen waarmee je nieuwe kleren en speciale effecten kunt ontgrendelen en is er een nieuwe Wisp, de Jade Ghost. Samen met nog wat quality-of-lifetoevoegingen hoopt SEGA de ultieme versie van deze game neer te zetten.

Life is Strange: True Colors

Datum: 10 september 2021
Platform: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

In het nieuwste avontuur uit de Life is Strange-reeks speel je Alex, die worstelt met ontluikende psychische krachten nadat haar broer door een ongeluk om het leven komt. Daarmee kan ze de aura's van anderen zien, die hun emotionele toestand weerspiegelen. Door met de bewoners van het kleine Haven Springs te praten, probeert ze niet alleen achter de waarheid rondom de dood van het broer te komen, maar leert ze ook wat er allemaal onderhuids in het dorpje gaande is. En als Cindy Laupers megahit niet in de game zit, zal Alex bij mij zeker verdriet zien.

Tales of Arise

Datum: 10 september 2021
Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

In de Tales of Berseria review werd al gesproken over Bandai Namco's commitment om de Tales-serie flink te herzien, en het ziet er naar uit dat Tales of Arise flink profijt heeft van die inzet. Personages die meer zijn dan hun stereotype, schitterende omgevingen om te doorkruisen en een adrenaline pompend combatsysteem schitteren in de demo die onlangs op consoles is uitgebracht. Hoewel we nog niet veel weten over het verhaal, ziet het er naar uit dat je team bestaat uit een groep mensen die noodgedwongen moeten samenwerken. Dat beloofd een intrigerend verhaal te worden met talloze uren aan gameplay, perfect om in weg te dromen.

Deathloop

Datum: 14 september 2021
Platforms: pc, PlayStation 5

Sterven en respawnen is zo normaal geworden in games, dat je bijna zou vergeten dat het niet zo hoort te werken. In Deathloop sta je in de schoenen van huurmoordenaar Colt, die geconfronteerd wordt met een Groundhog Day-achtige nachtmerrie waarin hij binnen een dag acht doelwitten moet uitschakelen. Lukt dat hem niet, begint de dag opnieuw. Om het allemaal nog een stapje erger te maken, wordt Colt zelf opgejaagd door zijn rivaal Julianna. En ja, zij kan door AI of door een andere speler bestuurd worden. Dat alles is overgoten met een 70s grindhouse stijltje en Dishonored-achtige skills, waardoor Deathloop haast gegarandeerd een unieke ervaring wordt.

Diablo 2: Resurrected

Datum: 23 september 2021
Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Mocht de oh zo subtiele hint in de introductie van dit artikel nog niet helemaal zijn doorgedrongen, Diablo 2: Resurrected komt deze maand uit voor nagenoeg elk platform onder de zon. Zoals Carl in de Diablo 2: Resurrected preview al zei, de game bevat opgepoetste graphics die trouw blijven aan de stijl van het origineel en dezelfde toonaangevende klassieke gameplay die de game twintig jaar geleden een begrip maakte. Hopelijk heb je trek, want je loot lust zal ongetwijfeld verzadigd raken.

Game releases van augustus 2021

Hades

Datum: 13 augustus 2021
Platform(s): PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S

Onze Game of the Year 2020 is tot nu toe alleen op pc en Switch te spelen, maar daar komt op 13 augustus verandering in. Hades is een roguelike die ondersteund wordt door een uitstekend verhaal, een onvergetelijke soundtrack en snoeiharde actie. Je speelt Zagreus, de zoon van Hades, die alles op alles zet om uit de onderwereld te ontsnappen. Het waarom laten we maar even in het midden, want het is werkelijk de moeite waard om het verhaal zelf te ontdekken. Hades is ontwikkelaar Supergiant Games op zijn best en is niet te missen, zelfs als je gewoonlijk geen fan van roguelikes bent.

Road 96

Datum: 16 augustus 2021
Platform(s): pc, Nintendo Switch

Deze adventuregame van de makers van Valiant Hearts en 11-11 Memories Retold stuurt het genre een andere richting in. Je speelt een lifter die in de jaren 90 zijn weg door het land Petria probeert te vinden, maar vanwege de procedurele gameplay ziet dat er keer op keer anders uit. De ene keer ben je op de vlucht van de autoriteiten, dan help je een computergeek met het testen van zijn nieuwe game of raak je verzeild in een overval op een diner. Road 96 is bedoeld om meermaals te spelen en volgens de ontwikkelaars is er keer op keer meer dan genoeg te beleven. Hades heeft al bewezen dat een verhaal in een willekeurig gegenereerde game uitstekend werkt, maar Road 96 moet bewijzen dat het ook werkt wanneer het verhaal de volledige hoofdrol heeft.

Humankind

Datum: 17 augustus 2021
Platform(s): pc

4X-fanaten, opgelet: Amplitude Studios is terug met een strategiegame waarin de ontwikkeling van de mensheid volledig in jouw handen ligt. Waar je in games als Civilization het pad van jouw beschaving nog op enigszins historische wijze volgt, scheur je in Humankind de geschiedenisboeken aan flarden en creëer je je eigen lot. Je volgt jouw beschaving van de prehistorie tot het moderne tijdperk, vergaart roem en wordt verantwoordelijk voor historische ontdekkingen, gebeurtenissen en gebouwen. Als Amplitude Studios zijn visie goed weet over te dragen, belooft Humankind weer slapeloze nachten waar je steeds weer "nog even deze beurt afmaken en dan ga ik naar bed" tegen jezelf zegt.

Twelve Minutes

Datum: 19 augustus 2021
Platform(s): pc, Xbox One, Xbox Series X/S

Twelve Minutes is al geruime tijd in ontwikkeling maar op 19 augustus is het dan zo ver. De game speelt zich twaalf minuten voor een dodelijke confrontatie af. De tijdlijn reset zichzelf en jij, met alle nieuwe informatie die je hebt geleerd, moet proberen om je vrouw en ongeboren kind te redden binnen diezelfde twaalf minuten. De regisseur heeft zich laten inspireren door films als Memento, wat samen met de donkere sfeer een beklemmend verhaal belooft. De stemacteurs zijn ook niet de minste: James McAvoy, Daisy Ridley en Willem Dafoe vertolken namelijk de hoofdrollen. De ontwikkelaar heeft ook aangegeven dat de game zo'n zes tot acht uur duurt, dus je bent er wel even zoet mee.

Ghost of Tsushima Director's Cut

Datum: 20 augustus 2021
Platform(s): PlayStation 4, PlayStation 5

De 'oogstrelende wereld' die Maarten in zijn Ghost of Tsushima review omschrijft wordt nog een tikkeltje mooier, dankzij 4K resoluties en 60 frames per seconde. Daarnaast krijgt de game 3D-audio, ondersteuning voor de haptische triggers van de DualSense-controller en volledige Japanse lipsync, dankzij het feit dat ook de cutscenes nu in realtime worden gerenderd op de PlayStation 5. PlayStation 4-spelers staan echter niet in de kou, want beide versies van de Director's Cut schenken toegang tot Iki Island, het buureiland van Tsushima dat ook belegerd werd. Bovendien krijg je alle reeds uitgebrachte DLC op de koop toe. Een mooi totaalpakket, vooral als je nog niet eerder Tsushima hebt bezocht.

Psychonauts 2

Datum: 25 augustus 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S

Het langverwachte vervolg op culthit Psychonauts is dan eindelijk bijna daar. Je speelt opnieuw Raz de 'psychonaut', wat een mooi woord is voor iemand die letterlijk in je hoofd springt om mentale problemen aan te pakken. De game is een direct vervolg op Psychonauts 1 en belooft opnieuw creatieve en kleurrijke levels, Double Fine's gepatenteerde humor en platformcapriolen waar de gemiddelde trapezeartiest het warm van krijgt. Mocht je nog niet bekend zijn met de knotsgekke wereld van Psychonauts, neem dan vooral een kijkje naar het eerste deel dat op Game Pass staat.

No More Heroes 3

Datum: 27 augustus 2021
Platform(s): Switch

Travis Touchdown heeft een tumultueuze tijd achter de rug als het gaat om videogamereleases. Na de games op de Wii was het namelijk enorm lang stil rondom de antiheld. Daarna kwam Travis Strikes Again dat niet bepaald wist te overtuigen. Gelukkig wisten de ports op de Switch Travis weer in een beter daglicht te zetten, zodat we met alle enthousiasme weer in de rol van de beste huurmoordenaar kunnen stappen. Verwacht wilde actie, gevarieerde en buitenaardse baasgevechten en vooral veel schunnige humor ontwikkeld door de punkrocker van de game-industrie, Suda51.

Game releases van juni 2021

The Elder Scrolls Online - Blackwood

Datum: 1 juni 2021
Platform(s): pc, Mac, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Blackwood is de tweede uitbreiding van het The Elder Scrolls Online - Gates of Oblivion-hoofdstuk dat een jaar aan nieuwe content biedt. In dit nieuwe hoofdstuk staan enkele beruchte vijanden centraal en verkennen spelers de moerassen in het zuiden van Cyrodiil. Om het meer dan dertig uur durende hoofdstuk iets minder eenzaam te maken, krijgen spelers een companion die je volledig zelf kunt uitrusten.

Pro Cycling Manager 2021

Datum: 3 juni 2021
Platform(s): pc

Voor het negentiende jaar op rij komt ontwikkelaar Cyanide opzetten met een game waarin wielrennen en managen hand in hand gaan. Volgens Cyanide is deze editie nog realistischer en breidt hij de kalender met Europese kampioenschappen en nationale teams uit. Zij die eerder geïnteresseerd zijn in de Ronde van Frankrijk, kunnen op dezelfde dag aan de slag met Tour de France 2021 op pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S.

Chivalry 2

Datum: 8 juni 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Bijna negen jaar na de release van Chivalry komt ontwikkelaar Torn Banner Studios met Chivalry 2 opdraven. In die 'hack-'n-slash'-multiplayergame doen spelers hun harnas aan en trekken ze ten strijde tegen andere spelers in Team Deathmatch en de cinematische Team Objective-modi. Zij die naar dit online slagveld gaan, moeten wel oppassen, want 'friendly fire' staat wel degelijk aan.

Final Fantasy 7 Remake Intergrade

Datum: 10 juni 2021
Platform(s): PlayStation 5

Enkele maanden na de release van de PlayStation 5 krijgt Final Fantasy 7 Remake een port voor Sony's nieuwste console. Naast verbeterde lichteffecten, textures en modi - die ofwel voorrang geven aan een hogere resolutie of meer frames - krijgen Final Fantasy 7 Remake Intergrade-eigenaars ook toegang tot Episode INTERmission. Die draait volledig rond de ninja Yuffie Kisaragi die samen met Avalanche Shinra Corporation infiltreert.

Ninja Gaiden: Master Collection

Datum: 10 juni 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, Switch en Xbox One

Naast Nioh staat ontwikkelaar Team Ninja vooral bekend om de goed onthaalde Ninja Gaiden-reeks. Sinds de release kregen drie van die games een remake. Die bundelt de ontwikkelaar nu in een Master Collection. Naast de hoofdgames bevat de collectie alle eerder uitgebrachte DLC en een upgrade op vlak van resolutie en framerate. Hoewel de collectie niet op next-genconsoles uitkomt, is de game via 'backwards compatibility' wel op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S speelbaar.

Ratchet and Clank: Rift Apart

Datum: 11 juni 2021
Platform(s): PlayStation 5

Sinds de release van de PlayStation 2 kreeg elke generatie van de PlayStation een Ratchet and Clank-game. Met Ratchet and Clank: Rift Apart zet ontwikkelaar Insomniac Games die traditie voort op de PlayStation 5. In de game nemen Ratchet, Clank en de nieuwe vrouwelijke Lombax Rivet het op tegen Dr. Nefarious, die zich in een dimensie bevindt waarin hij altijd wint. Of hij ondanks de samenwerking van het Lombax-duo onoverwinnelijk blijft, is nog maar de vraag.

Mario Golf: Super Rush

Datum: 25 juni 2021
Platform(s): Switch

Dat Mario en zijn vrienden naast tennis en karten ook van golf houden, is al lang geen geheim meer. De sportievelingen bij Nintendo benadrukken dat laatste maar al te graag met alweer de zevende game in de reeks: Mario Golf: Super Rush. Die game valt met maar één Joy-Con-controller te besturen en bevat een 'speedgolf'- en avontuurmodus. Omdat sporten leuker is in groep, beschikt de game ook over een online en lokale multiplayer voor maximaal vier spelers.

Game releases van mei 2021

Resident Evil Village

Datum: 7 mei 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia

Met Resident Evil 7 stuurde ontwikkelaar Capcom de serie met succes een andere richting uit. Het beklemmende eerstepersoonsperspectief keert in Village terug. Als Ethan Winters ga je in een Oost-Europees plattelandsdorpje vol occulte praktijken op zoek naar antwoorden. We krijgen nu al koude rillingen van Lady Dimitrescu.

Hood: Outlaws & Legends

Datum: 7 mei 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Hood: Outlaws & Legends wordt ontwikkeld door de studio achter Sackboy: A Big Adventure en Crackdown 3. De online game speelt zich in de middeleeuwen af, waarbij twee teams van vier in een omgeving met computergestuurde bewakers een overval plegen. Ga je met bruut geweld direct naar de schat, of wacht je een rivaliserende bende vanuit de schaduwen op?

Subnautica: Below Zero

Datum: 10 mei 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Subnautica groeide uit tot een van de betere survivalgames van de afgelopen jaren. In de standalone-uitbreiding Below Zero keer je in een nieuw verhaal terug naar Planet 4546B. In het poolgebied kun je dit keer echter ook op het land gebieden verkennen. Goed nieuws voor Switch-bezitters: naast Below Zero komt ook de originele game naar Nintendo's handheld/console.

Mass Effect Legendary Edition

Datum: 14 mei 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Het Mass Effect: Andromeda-debacle ligt ver achter ons, dus een remaster van de originele trilogie prikkelt weer de nieuwsgierigheid. De Legendary Edition bevat de eerste drie Mass Effect-delen plus meer dan veertig stukken DLC. Vooral de eerste game is grondig onder handen genomen, met nieuwe belichting en aanpassingen aan de gameplay. Uiteindelijk is echter 'driemaal Shepard in 4K' alle informatie die je nodig hebt.

Days Gone

Datum: 19 mei 2021
Platform(s): pc

In navolging op Death Stranding en Horizon: Zero Dawn brengt Sony ook Days Gone naar de pc. De port van die zombiegame krijgt onder meer een unlocked framerate, een fotomodus die een hogere resolutie ondersteunt, en ondersteuning voor ultrawide-schermen. Wie weet krijgt de Days Gone 2-petitie deze maand nog een extra boost van overtuigde pc-spelers?

Biomutant

Datum: 25 mei 2021
Platform(s): pc, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Het kleurrijke Biomutant is het debuut van de Zweedse ontwikkelaar Experiment 101. De game verdween regelmatig van de radar, maar komt er nu toch echt aan. In de openwereld-action-RPG kruip je in de huid van een gemuteerde wasbeer, wiens vaardigheden en vechtstijl je tot in detail kan aanpassen.

Famicom Detective Club

Datum: 25 mei 2021
Platform(s): Switch

Famicom Detective Club is er eentje uit de oude doos, want de adventuregame dateert alweer uit de jaren 80. In de remakes van The Missing Heir en The Girl Who Stands Behind moet je tweemaal als jonge detective een moordmysterie oplossen.

Game releases van april 2021

Outriders

Datum: 1 april 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Xbox One, Xbox Series X/S

Outriders lijkt op een huwelijk tussen Mass Effect, Destiny en Gears of War, maar dan zonder een Games as a Service-model. De nieuwste 'sci-fi third-person shooter' van de Poolse ontwikkelaar People Can Fly draait om een singleplayeravontuur met unieke classes, die je daarnaast volledig met vrienden in co-op speelt. Bezitters van Xbox Game Pass hebben overigens geluk, want Outriders komt op release naar Game Pass.

Oddworld: Soulstorm

Datum: 6 april 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5

Oddworld: Soulstorm is een direct vervolg op Oddworld: New 'n' Tasty, waarin Abe nog altijd een revolutie leidt. Traditiegetrouw is het wederom een '2.5D side-scrolling platformer', waarbij je klimt, klautert en puzzels oplost. Alles voor een beter leven van de Mukodons. De PS5-versie zit overigens bij de gratis PlayStation Plus games in april. Vive la révolution.

SaGa Frontier Remastered

Datum: 15 april 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, Switch

De SaGa-roleplayingreeks is in het westen nooit echt van de grond gekomen, maar dat weerhoudt Square Enix er niet van om enkele delen opnieuw uit te geven. De remaster van SaGa Frontier focust op acht hoofdpersonen die door het Free-Form Scenario System een non-lineair avontuur beleven. Keuzestress genoeg dus.

MLB The Show 21

Datum: 20 april 2021
Platform(s): PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Je zou door FIFA en NBA2K bijna vergeten dat er ook nog honkbalgames bestaan. MLB The Show 21 is ontwikkelaar San Diego Studios' allernieuwste game en bevat deze keer een nieuwe feature waarbij je je eigen honkbalstadion ontwerpt en met andere spelers deelt. De enige kanttekening is dat je dat alleen op PlayStation 5 en Xbox Series X/S kunt doen. Microsoft heeft trouwens een primeurtje in handen, want het is de allereerste keer dat MLB naar Xbox komt.

NieR Replicant ver 1.22474487139...

Datum: 23 april 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

NieR Replicant ver 1.22474487139... is een verbeterde versie van de proloog van NieR Automata, waarin een jongen zijn zieke zus probeert te redden. Om zijn doel te bereiken, krijgt hij hulp van Grimoire Weiss, een boek dat kan praten. Het origineel is Japans gamedesign op zijn allerbest.

Total War: Rome Remastered

Datum: 29 april 2021
Platform(s): pc

Het kon bijna niet anders, maar het veelgeprezen Rome: Total War krijgt een remaster. Total War: Rome Remastered bevat een opgepoetste versie van de originele game en de Alexander en Barbarian Invasion DLC's, en komt met een hoop verbeteringen zoals nieuwe modellen, effecten en widescreensupport.

New Pokémon Snap

Datum: 30 april 2021
Platform(s): Switch

Pokémon Snap is terug van weggeweest. 22 jaar na het origineel komt Nintendo met New Pokémon Snap, waarbij je opnieuw de rol van fotograaf vervult en de verschillende Pokémon op unieke wijze vast moet leggen. De focus (ba dum tss) lijkt net zoals in het origineel op ontspanning te liggen. Say cheese!

Game releases van maart 2021

Yakuza: Like a Dragon

Datum: 2 maart 2021
Platform(s): PlayStation 5

Het was even wachten, maar PlayStation 5-bezitters mogen nu ook met het geweldig populaire Yakuza: Like a Dragon aan de slag. Je maakt niet alleen kennis met een volledig omgegooide Yakuza-game, maar je ondervindt ook hoe zoet de wraak van hoofdpersonage Ichiban Kasuga en zijn kompanen smaakt. Bovendien kunnen bezitters van de PlayStation 4-versie hun versie voorzien van een gratis upgrade naar de PlayStation 5-versie. Er is echter wel een minpuntje: bij een upgrade nemen spelers hun gemaakte progressie niet mee en is opnieuw beginnen de boodschap.

Two Point Hospital: Jumbo Edition

Datum: 5 maart 2021

Platform(s): PlayStation 4, Xbox One, Switch

Ontwikkelaar Two Point Studios ziet het groots, want de Two Point Hospital: Jumbo Edition komt zowel op consoles als op de Switch uit. Naast de hoofdgame bevat deze versie alle eerder uitgebrachte uitbreidingen, zoals Bigfoot, Close Encounters en zelfs A Stitch in Time. Dankzij de Jumbo Edition krijgen spelers dus de kans om alle content van Two Point Hospital eens onder de loep te nemen.

The Elder Scrolls Online: Flames of Ambition DLC

Datum: 8 maart 2021
Platform(s): pc, Stadia

Naar goede gewoonte komt ontwikkelaar ZeniMax Online Studios ook in 2021 met een nieuw verhaal dat een jaar duurt. Dat verhaal staat deze keer volledig in het teken van de Gates of Oblivion en de snode plannen van Daedric Prince Mehrunes Dagon. Naast een nieuwe slechterik introduceert de Flames of Ambition DLC het personage Lyranth en lichten de twee nieuwe dungeons een tipje van de sluier van de Blackwood-uitbreiding. Die laatste is een prequel van The Elder Scrolls 4 en komt begin juni uit.

Balan Wonderworld

Datum: 26 maart 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X

In Balan Wonderworld worden Leo en Emma door de mysterieuze clown Balan naar Wonderworld gelokt. Voor ze naar de echte wereld kunnen terugkeren, moeten ze echter het verloren evenwicht in hun harten herstellen. Dat doe je door twaalf verschillende verhalen te voltooien, meer dan 80 costumes en bijbehorende vaardigheden vrij te spelen en daarmee de verschillende platformpuzzels op te lossen. Herstel jij de balans in hun harten?

Monster Hunter Rise

Datum: 26 maart 2021
Platform(s): Switch

Het duurde even, maar na 6 jaar komt er weer een hoofddeel van Monster Hunter naar een Nintendo-platform. Monster Hunter Rise is overgoten met een ninjasausje en speelt zich in en rond Kamura Village af. De omgeving wordt geteisterd door een mysterieus monster dat een spoor van dood en verderf achterlaat. Om dat monster op te sporen, moet je verschillende ecosystemen verkennen en andere grote monsters verslaan. Aangezien samen jagen leuker is, krijg je in deze game voor de eerste keer de hulp van een trouwe viervoeter: de Palamute.

The Kingdom Hearts Series

Datum: 30 maart 2021
Platform(s): pc

Wilde je altijd al eens de held zijn in een Disney-film of Final Fantasy-game? Dan heb je geluk, want de volledige Kingdom Hearts-reeks komt via de digitale winkel van Epic naar pc. In die games red je samen met Sora, Goofy en Donald zeven (Disney) Princesses of Heart uit de klauwen van de oorlogszuchtige antagonist Ansem. Ben jij de held die deze games nodig hebben?

It Takes Two

Datum: 30 maart 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

In It Takes Two kruipen spelers in de huid van een relatietherapeut. Om het huwelijk van de in poppen veranderde Cody en May te redden en hen terug naar de echte wereld te brengen, moet je beiden doen samenwerken om zo allerlei obstakels in deze wereld en in hun huwelijk te overwinnen. Spelers staan er niet alleen voor, want zoals de titel al doet vermoeden, is deze game enkel in offline en online coöperatieve multiplayer speelbaar.

Game releases van februari 2021

Control Ultimate Edition

Datum: 2 februari 2021
Platform(s): PlayStation 5, Xbox Series X/S

Het populaire Control kreeg enkele maanden geleden een Ultimate Edition en die komt begin februari ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Naast de basisgame beschikt de Ultimate Edition over alle uitbreidingen. Zo word je niet alleen Director van het Federal Bureau of Control, maar verken je bovendien alle uithoeken van The Oldest House en waag je je aan de The Expeditions-modus. We hebben het weliswaar over de digitale release. De fysieke vindt namelijk op 2 maart plaats.

The Nioh Collection

Datum: 5 februari 2021
Platform(s): PlayStation 5

Vanwege de release van The Nioh Collection op de PlayStation 5 staat februari ook dit jaar in het teken van de samoerai. The Nioh Collection bevat namelijk remasters van zowel de eerste als tweede Nioh. Iedereen die zich aan deze collectie waagt, wordt als samurai naar de gewelddadige en bloederige Sengoku-periode van het oude Japan gekatapulteerd. Verdedig jezelf met tal van dodelijke wapens en vaardigheden en herspeel de hele game in de multiplayermodus Expedition.

Little Nightmares 2

Datum: 11 februari 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One

Na bijna vier jaar krijgt het goed onthaalde Little Nightmares een vervolg. Daarin komt protagonist Mono vast te zitten in een wereld die vervormd werd door een transmissie. Mono krijgt vervolgens de taak om op pad te gaan en de kwaadaardige bron achter de transmissie te achterhalen. Met de hulp van zijn nieuwe vriendin Six staat hij er gelukkig niet alleen voor. Six stond in de eerste game reeds centraal en maakt nu dus haar comeback!

Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Datum: 12 februari 2021
Platform(s): Switch

Fans van Mario kunnen deze maand een vreugdedansje doen want Super Mario 3D World + Bowser's Fury komt naar de Nintendo Switch! In de game krijg je de taak om Sprixieland, de prinses en haar volgers uit de klauwen van Bowser te redden. Bowser's Fury vertelt dan weer het verhaal van Bowser. Die is bezeten door een mysterieuze zwarte smurrie en daardoor op totale vernietiging uit. Om hem te redden, moet Mario met zijn aartsvijand Bowser Jr. samenwerken. Ben je een sociale gamer, dan is de nieuwe coöperatieve online multiplayer misschien iets voor jou.

King of Seas

Datum: 18 februari 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One

Wilde je altijd al een beruchte piraat worden? In King of Seas krijg je die kans in een wereld waar de Royal Navy de plak zwaait. De game beschikt over een dynamische wereld, een uitgebreid navigatiesysteem en de mogelijk om je schip naar hartenlust aan te passen. Spelers die het echt te bont maken, komen bovenaan een ranglijst en worden zo de beruchtste piraat van de zeven zeeën.

Persona 5 Strikers

Datum: 23 februari 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, Switch

Na lange tijd komen de Phantom Thieves nog eens samen voor een welverdiende vakantie. Die wordt echter onverwachts verstoord wanneer de Siri-achtige AI Sophia de groep terug in de Metaverse slingert. Daar worden onschuldige mensen van hun verlangens beroofd en krijgen de Thieves de taak om de Japanse bevolking te redden. Ben jij de redder van de Metaverse?

Bravely Default 2

Datum: 26 februari 2021
Platform(s): Switch

Wanneer alles in Bravely Default 2 in het honderd begint te lopen, krijgen vier legendarische krijgers de opdracht om de wereld weer in balans te brengen.De game is een JRPG pur sang en bevat daarom turn-basedgevechten, jobs en allerlei monsters die je tactisch te lijf kunt gaan. Kun je niet wachten om de game te spelen, check dan zeker de demoversie van Bravely Default 2.

Game releases van januari 2021

Five Nights at Freddy's: Core Collection

Datum: 12 januari 2021
Platform(s): PlayStation 4, Switch en Xbox One

Five Nights at Freddy's: Core Collection bevat alle vijf games van de gelijknamige serie. In die horrorserie moet je vijf nachten overleven in Freddy Fazbear's Pizzeria, een soortgelijke attractie en zelfs in je eigen huis. Dat is geen gemakkelijke opgave als je weet dat mascotte Freddy en zijn vrienden 's nachts veranderen in moordzuchtige griezels. Dankzij deze collectie verkrijg je ook achievements/trophies en kom je tal van nieuwe personages tegen. Kom je de vijf nachten door of wordt het een waar bloedbad?

Scott Pilgrim vs. The World: The Game - Complete Edition

Datum: 14 januari 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, Stadia, Switch en Xbox One

Na meer dan tien jaar keert Scott Pilgrim terug in de 2D-beat-'em-upgame Scott Pilgrim vs. The World: The Game - Complete Edition. Je kruipt in de huid van Scott of de andere personages en neemt het op tegen de League of Ramona's Evil Exes. Naast vechten bevat de game alle uitgebrachte DLC's, tal van te leren vaardigheden, vrij te spelen voorwerpen en modi. Genoeg om alle frustraties van 2020 kwijt te raken.

MXGP 2020

Datum: 14 januari 2021
Platform(s): PlayStation 5

In MXGP 2020 kruip je in de huid van een echte motorcrosser en baan je je een weg naar de top door tal van coureurs en teams uit te dagen. Daarnaast kun je je eigen parcours maken, je rijvaardigheden verbeteren of de snelste tijd in de Waypoint-mode neerzetten en die delen met andere online spelers. Ten slotte bevat het geheel ook online competities waarin je je meet met andere spelers. Geraak jij als eerste door de modder of zak je er genadeloos in weg?

Hitman 3

Datum: 20 januari 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Switch, Xbox One en Xbox Series X

De legendarische huurmoordenaar Agent 47 maakt eind januari zijn opwachting in het laatste deel van de World of Assassination-trilogie. Het laatste deel bevat tal van nieuwe exotische locaties en dan ook nieuwe creatieve manieren om je tegenstanders uit te schakelen. Verder importeer je de locaties van het eerste en tweede deel, en kun je je progressie van Hitman 2 in dit deel verderzetten. Word jij een genadige of meedogenloze huurmoordenaar?

Ride 4

Datum: 21 januari 2021
Platform(s): PlayStation 5 en Xbox Series X

Januari lijkt wel de maand van de motorcross. Ride 4 bevat honderden motoren en tientallen circuits van over de hele wereld. Verder biedt de game een carrièremodus waarin je de top moet bereiken en een multiplayermodus waarin je het opneemt tegen andere spelers. Daar stopt het echter niet, want Ride 4 bevat ook tal van technische en cosmetische aanpassingsmogelijkheden voor je helm, outfit en motor. Word jij de nieuwe motorcrosssuperster?

Stronghold: Warlords

Datum: 26 januari 2021
Platform(s): pc

Stronghold: Warlords is de nieuwste real-time strategy game van Firefly Studios en draait volledig rond grote Khans, Imperialistische krijgsheren en Shōgun-commandanten. Zo word je in de game teruggekatapulteerd naar het Azië van tussen de derde eeuw voor Christus en het jaar 1200. Daar krijg je de kans om tal van Warlords te rekruteren en samen met hen verschillende bekende veldslagen na te spelen. Sta jij binnenkort bekend als een Aziatische veroveraar?

The Yakuza Remastered Collection

Datum: 28 januari 2021
Platform(s): pc en Xbox One

Dankzij de uitsluitend digitale release van The Yakuza Remastered Collection op Xbox Game Pass voor de console en pc(via Steam) kun je weldra aan de slag met Yakuza 3 tot en met 5. Alle games in de collectie zijn volledig geremasterd en te spelen in een resolutie van 1080p en draaien aan 60 frames per seconde. Om ongeduldige fans alvast voor te bereiden op de komst van de bovenstaande games, kun je momenteel al aan de slag met Yakuza 0, Kiwami en Kiwami 2. Dame Da Ne...

Advertentie

Ga naar comments (5)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (5)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread