Game releases juni 2021 - De opvallendste games van deze maand

Met onder andere The Elder Scrolls Online - Blackwood, Ratchet and Clank: Rift Apart en Mario Golf: Super Rush.

Juni maakt het niet alleen op zomers vlak warm, maar ook op gebied van interessante en nagelnieuwe gamereleases. Welke games we de komende maand mogen verwachten, lees je in de onderstaande lijst met de 7 opvallendste gamereleases van juni 2021.

Op deze pagina:

The Elder Scrolls Online - Blackwood

Datum: 1 juni 2021
Platform(s): pc, Mac, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Blackwood is de tweede uitbreiding van het The Elder Scrolls Online - Gates of Oblivion-hoofdstuk dat een jaar aan nieuwe content biedt. In dit nieuwe hoofdstuk staan enkele beruchte vijanden centraal en verkennen spelers de moerassen in het zuiden van Cyrodiil. Om het meer dan dertig uur durende hoofdstuk iets minder eenzaam te maken, krijgen spelers een companion die je volledig zelf kunt uitrusten.

Pro Cycling Manager 2021

Datum: 3 juni 2021
Platform(s): pc

Voor het negentiende jaar op rij komt ontwikkelaar Cyanide opzetten met een game waarin wielrennen en managen hand in hand gaan. Volgens Cyanide is deze editie nog realistischer en breidt hij de kalender met Europese kampioenschappen en nationale teams uit. Zij die eerder geïnteresseerd zijn in de Ronde van Frankrijk, kunnen op dezelfde dag aan de slag met Tour de France 2021 op pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S.

Chivalry 2

Datum: 8 juni 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Bijna negen jaar na de release van Chivalry komt ontwikkelaar Torn Banner Studios met Chivalry 2 opdraven. In die 'hack-'n-slash'-multiplayergame doen spelers hun harnas aan en trekken ze ten strijde tegen andere spelers in Team Deathmatch en de cinematische Team Objective-modi. Zij die naar dit online slagveld gaan, moeten wel oppassen, want 'friendly fire' staat wel degelijk aan.

Final Fantasy 7 Remake Intergrade

Datum: 10 juni 2021
Platform(s): PlayStation 5

Enkele maanden na de release van de PlayStation 5 krijgt Final Fantasy 7 Remake een port voor Sony's nieuwste console. Naast verbeterde lichteffecten, textures en modi - die ofwel voorrang geven aan een hogere resolutie of meer frames - krijgen Final Fantasy 7 Remake Intergrade-eigenaars ook toegang tot Episode INTERmission. Die draait volledig rond de ninja Yuffie Kisaragi die samen met Avalanche Shinra Corporation infiltreert.

Ninja Gaiden: Master Collection

Datum: 10 juni 2021
Platform(s): pc, PlayStation 4, Switch en Xbox One

Naast Nioh staat ontwikkelaar Team Ninja vooral bekend om de goed onthaalde Ninja Gaiden-reeks. Sinds de release kregen drie van die games een remake. Die bundelt de ontwikkelaar nu in een Master Collection. Naast de hoofdgames bevat de collectie alle eerder uitgebrachte DLC en een upgrade op vlak van resolutie en framerate. Hoewel de collectie niet op next-genconsoles uitkomt, is de game via 'backwards compatibility' wel op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S speelbaar.

Ratchet and Clank: Rift Apart

Datum: 11 juni 2021
Platform(s): PlayStation 5

Sinds de release van de PlayStation 2 kreeg elke generatie van de PlayStation een Ratchet and Clank-game. Met Ratchet and Clank: Rift Apart zet ontwikkelaar Insomniac Games die traditie voort op de PlayStation 5. In de game nemen Ratchet, Clank en de nieuwe vrouwelijke Lombax Rivet het op tegen Dr. Nefarious, die zich in een dimensie bevindt waarin hij altijd wint. Of hij ondanks de samenwerking van het Lombax-duo onoverwinnelijk blijft, is nog maar de vraag.

Mario Golf: Super Rush

Datum: 25 juni 2021
Platform(s): Switch

Dat Mario en zijn vrienden naast tennis en karten ook van golf houden, is al lang geen geheim meer. De sportievelingen bij Nintendo benadrukken dat laatste maar al te graag met alweer de zevende game in de reeks: Mario Golf: Super Rush. Die game valt met maar één Joy-Con-controller te besturen en bevat een 'speedgolf'- en avontuurmodus. Omdat sporten leuker is in groep, beschikt de game ook over een online en lokale multiplayer voor maximaal vier spelers.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread