Fortnite Quinjet Patrol uitgelegd: Zo versla je Stark Robots en plunder je Quinjet landingslocaties

Het is tijd om Stark Industries te overvallen!

Quinjets kunnen nu patrouilleren en landen op het eiland in Fortnite Chapter 2 Season 4.

Het leegroven van de Quinjets levert je waardevolle buit op, waarmee je de wedstrijd zou kunnen winnen. Pas echter op, want elke Quinjet wordt door een aantal Stark Robots bewaakt en ze willen zeker niet dat je iets uit het vliegtuig haalt.

Zowel de Quinjets als de Stark Robots zijn onderdeel van het Season 4 die in het teken van Marvel staat, waarbij je ook Marvel Battle Pass skins vrij kunt spelen.

Op deze pagina:

Stark Robots en Supply Drones in Fortnite uitgelegd

Stark Robots werken precies hetzelfde als de Henchmen in voorgaande Fortnite seizoenen. Dat betekent dus dat het vijandige NPC's zijn, die je moet verslaan.

Er zijn twee fases als je met een Stark Robot vecht. De eerste is wanneer ze nog in staat zijn om terug te vechten, die eindigt wanneer je hun gezondheid voldoende hebt vermindert. De tweede fase is wanneer ze op de grond knielen, waardoor je ze kunt verplaatsen of verslaan.

Fortnite_Quinjet_6
Fortnite_Quinjet_5
Schiet op de Stark Robots totdat ze op de grond liggen.

Het verslaan van de Stark Robots is ook een effectieve manier om een Stark Industries Energy Rifle te vinden. Dat zijn zeldzame wapens en dus zeer krachtig.

Fortnite_Quinjet_4

Je kunt ook een aantal Stark Robots tegenkomen die over de Fortnite map vliegen, vooral bij de gelande Quinjets. Die drones zijn eenvoudig met een paar kogels uit te schakelen als je goed kunt richten. Je zou zelfs een Silver Surfer's Board kunnen vinden als je ze hebt vernietigd.

Het is een goed idee om alle Stark Robots bij een Quinjet uit te schakelen, voordat je het vliegtuig leegrooft, anders kunnen ze je uitschakelen. Datzelfde geldt voor alle Supply Drones die je over de kaart ziet vliegen.

Hoe een Quinjet Patrol-landingsplaats te vinden in Fortnite

Aan het begin van iedere wedstrijd zie je vier Quinjets langs de Battle Bus vliegen. Elke Quinjet vliegt vervolgens naar een andere locatie op de Fortnite map en het is aan jou om ze te vinden en te overvallen.

Fortnite_Quinjet_13

Behalve dat je ze tegen kunt komen, terwijl je het eiland verkent, zijn er twee manieren om een Quinjet te vinden.

Allereerst kun je de kaart openen, waar je nu vier kleine vliegtuigpictogrammen kunt vinden die de locatie van elke Quinjet op het eiland aangeven.

Fortnite_Jet_Map
Scan de kaart voor pictogrammen voor de Quinjet-locaties.

Plaats vervolgens een marker op een van die vliegtuigen en ga in die richting om de Quinjet te vinden; je weet het als je dichtbij bent, want je kunt de golvende blauwe rook zien.

Fortnite_Quinjet_10
Zoek naar de blauwe rook.

De tweede methode is om te kijken waar de Quinjets naartoe vliegen wanneer je in de Battle Bus zit of wanneer je via de glider naar beneden glijdt. Dat is gemakkelijker dan het lijkt, omdat de landingsplek voor elke Quinjet blauwe rook bevat, waardoor je de locatie gemakkelijker kunt zien.

Fortnite_Quinjet_11
Je ziet de locaties van de Quinjets gemakkelijk vanuit de lucht.

Als je uiteindelijk besloten hebt welke Quinjet je wilt bezoeken, ga dan richting de locatie, hoewel we je toch eerst aanraden om wat voorbereidingen te treffen.

Fortnite Chapter 2 Season 4 is begonnen. Dat betekent uiteraard een nieuwe Fortnite Season 4 Battle Pass en nieuwe challenges zoals het vinden van de mysterieuze claw marks. Voor een overzicht van alles wat we weten, kan je ook terecht in ons artikel over Fortnite Season 4 en de Fortnite map. Bovendien is er vanwege het Marvel thema een Wolverine skin vrij te spelen.

Hoe een Quinjet te plunderen in Fortnite

Als je eenmaal hebt besloten welke Quinjet je wilt overvallen in de wedstrijd, moet je ervoor zorgen dat je voorbereid bent. Als je dat niet doet, dan ben je waarschijnlijk een schietschijf voor andere spelers en de Stark Robots die de Quinjet bewaken.

We raden je aan om je minimaal een schild van 50% bij je te hebben, met wat extra drankjes, een aantal verbanden voor na het gevecht en een van je favoriete wapens. Hopelijk kun je hiermee elke ontmoeting bij de Quinjet overleven.

Ook kun je voldoende materialen meenemen om een muur te bouwen. Als de situatie erom vraagt kun je zo in ieder geval altijd in de Quinjet barricaderen.

Fortnite_Quinjet_8
Neem de tijd als je een Quinjet nadert.

Neem de tijd wnaneer je een Quinjet nadert en luister naar elke vorm van schoten, want er zijn misschien al andere spelers die het vliegtuig overvallen. Als er een andere speler is, kun je vrij gemakkelijk achterover leunen en naar het gevecht kijken. Ze worden eventueel door de Stark Robots uitgeschakeld en anders sluip je na het gevecht na binnen en schakel je de andere speler uit.

Als je echter de eerste bent die bij het vliegtuig aankomt, weersta dan de verleiding om gelijk in gevecht te gaan. Dat zal de aandacht van de Stark Robots trekken, waardoor ze je kunnen overweldigen.

Versla eerst wat Supply Drones en zoek of creëer dekking, waarmee je de Stark Robots gemakkelijk kunt vernietigen zonder al te veel schade op te lopen. Je zult haast willen maken om het risico te vermijden dat andere spelers arriveren. Als het je lukt om de Quinjet te overvallen moet je snel wegwezen.

Fortnite_Quinjet_7

Quinjets trekken andere spelers aan en er is momenteel al een challenge aan verbonden, dus het is verstandig om jezelf op een veilige afstand pas te helen en je wapens te organisern.

Als je meer wilt weten over Season 4 van Fortnite, bekijk dan onze gidsen over de Season 4 Battle Pass skins en de Wolverine challenges.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread