Fortnite Chapter 2 Season 5 releasetijd, mogelijke thema, en alles wat we nog meer weten over het nieuwe Fortnite seizoen

Alles wat je moet weten over het laatste seizoen van Fortnite dit jaar.

Fortnite Season 5 vervolgt het Marvel-seizoen, die met een epische strijd met Galactus afrondde. Het ziet ernaar uit dat Season 5 de samenwerking met Disney doorzet met een speciale skin.

Het nieuwe seizoen van Fortnite brengt een collectie aan nieuwe battle pass skins, uitdagingen en een nieuw Fornite-abonnement - Fortnite Crew, met zich mee.

Deze pagina vertelt je alles over wanneer het nieuwe seizoen wordt gelanceerd, de geschatte starttijd en alles wat we nog meer weten.

Op deze pagina:

Wanneer wordt het nieuwe seizoen van Fornite gelanceerd? Fortnite Seizoen 5 releasedatum en starttijd

Update: En we zijn live! Dit is allemaal nieuw in Season 5:

Oorspronkelijk bericht: Fortnite Season 5 is op weg om gelanceerd te worden in december.

Epic Games heeft recent bevestigd dat de lancering van Fortnite Chapter 2 Season 5 op woensdag, 2 december valt en dat de nieuwe service, Fortnite Crew, gelijktijdig wordt gelanceerd.

De starttijd voor Fortnite Chapter 2 Season 5 is het volgende:

  • UK - 9:00 (GMT)
  • Europa - 10:00 (CET)
  • Oostkust US - 4:00 (EST)
  • Westkust US - 1:00 (PST)

Dit ondanks wat de aftelling na het Galactus live event - die om 06:00 eindigt - suggereert. Deze telt namelijk af naar wanneer de serverstilstand plaatsvindt, aldus ontwikkelaar Epic Games.

Verwacht een nieuwe patch die gedownload moet worden tijdens deze uitval.

fortnite_season_5_release_time
Het aftellen eindigt om 06:00 en het nieuwe seizoen is beschikbaar vier uur later.

Wat staat ons te wachten in Chapter 2 Season 5?

In tegenstelling tot voorgaande seizoenen, houdt Epic Games de lippen op elkaar omtrent de thema's voor Chapter 2 Season 5. Vooralsnog, ligt hun focus op het laatste live evenement voor Season 4 - de Nexus War.

Fortnite_Galactus

Deze strijd zet je op tegen Galactus, wie langzaam maar zeker zich een weg heeft gebaand richting het eiland gedurende het seizoen. Naar verluid is dit het grootste live evenement die Fortnite heeft opgezet tot dusver.

We weten wel, mede dankzij betrouwbare bronnen ShinnaBR van Twitter, hoe drie Battle Pass skins eruit gaan zien voor Season 5.

Mits je een Star Wars fan bent, herken je waarschijnlijk de personage die in het midden staat. Zo niet, dat is de Mandalorian, en volgens ShinnaBR, is hij de geheime skin voor Season 5.

Dit betekent dat het hoogstwaarschijnlijk niet het geval is dat Season 5 een Star Wars-thema heeft, maar daarentegen, net zoals vanouds het de gebruikelijke Fortnite-gekte wordt.

Wie weet kunnen we nieuwe mysteries ontaarden in Season 5.

Fortnite Chapter 2 Season 5 is begonnen. Dat betekent uiteraard een nieuwe Fortnite Season 5 Battle Pass en nieuwe challenges zoals het vinden van Razor Crest. Voor een overzicht van alles wat we weten, kan je ook terecht in ons artikel over Fortnite Chapter 2 Season 5 en de Fortnite map. Bovendien kun je nu via Bounties ook Gold Bars verdienen. Veel succes met de jacht!

Fortnite Crew uitgelegd

Zoals eerder vermeld, is Fortnite Crew de nieuwe maandelijkse abonnement van Fortnite die gelijktijdig met Fortnite Chapter 2 Season 5 wordt gelanceerd.

Fortnite Crew kost naar verluid £9.99 / $11.99 per maand en daarmee krijg je toegang tot de Battle Pass en maandelijkse V-bucks zakgeld en een verscheidenheid aan cosmetische items.

Fortnite_Crew

Of je je wilt abonneren op Fortnite Crew ligt volledig in jouw handen. Fortnite is nog altijd gratis en je kunt zoals altijd een Battle Pass aanschaffen. Het komt er in feite op neer of je de exclusieve cosmetische items wilt bemachtigen

Veel geluk in Fortnite Chapter 2 Season 5!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread