Fortnite Bounties: Zo vind je een bounty, voltooi je bounties en bounty targets in Fortnite uitgelegd

Zo word je een bounty hunter in Fortnite!

Bounties zijn een nieuwe toevoeging in Fortnite Season 5 die niet alleen passen bij het premiejager-thema van dit seizoen, maar je ook aanmoedigen om meer gedurfd te zijn tijdens de match.

In plaats van over de Fortnite map te rennen en en iedereen neer te schieten, zal het vinden van een bounty een specifieke speler benoemen die je kunt opsporen en elimineren.

Als je op tijd een bounty kunt voltooien, wordt je beloond met een aantal gold bars.

Wees echter voorzichtig - er bestaat altijd een kans dat je zelf het doelwit wordt.

Op deze pagina:

Zero Point Story Trailer voor Fortnite Chapter 2 - Season 5

Zo vind je een bounty in Fortnite

Als je een bounty in Fortnite wilt doen, moet je eerst een NPC (vriendelijke Non-Player Character) vinden op de Fortnite map.

NPC's zijn meestal te vinden bij locaties met een naam, meestal in gebouwen, en worden gemarkeerd door een kleine tekstballon op de map.

Als je eenmaal een NPC hebt gevonden, begin dan een gesprek met ze en zij zullen je een aantal diensten aanbieden, waarvan er één een bounty kan zijn. Als ze bounties aanbieden, kun je ook het aantal gold bars zien dat je ervoor krijgt.

Fortnite_Bounty_42

Als een NPC geen bounty aanbiedt, moet je een andere NPC opsporen. Er zijn minstens veertig nieuwe NPC's verborgen over de Fortnite map en je kunt hun locatie volgen door naar het Character collection-scherm te gaan, waar NPC's opgelijst worden die je hebt ontmoet en waar.

Om een bounty te starten, selecteer je de optie in de lijst en bevestig je dat je de challenge aan wilt gaan.

Fortnite_Bounty_39

Daarna krijg je de naam van de speler waarop je jaagt, een afbeelding van hun avatar en zes minuten om diegene te vinden.

Een bounty voltooien in Fortnite

Om een bounty in Fortnite met succes te voltooien, moet je je bounty target binnen zes minuten lokaliseren en elimineren.

Je kunt op elk gegeven moment zien hoeveel tijd je nog hebt en de naam van je bounty target door naar de linkerbovenhoek van je scherm te kijken.

Fortnite_Bounty_38

Om je te helpen je doelwit te vinden, verschijnt er een gele cirkel op zowel je mini-map als de Fortnite map. Je doelwit bevindt zich ergens binnen die cirkel en het zal bewegen wanneer ze bewegen, zodat je in ieder geval weet of ze in beweging zijn.

Het is echter aan jou om de exacte locatie van je doelwit te vinden, net als het proces om ze te elimineren als je ze weet te vinden.

Fortnite_Bounty_37
Je doelwit zit in de gele cirkel.

Als je je doelwit elimineert, krijg je enkele gold bars.

Fortnite_Bounty_35

Probeer echter geen tijd te verspillen als je op een bounty target jaagt, want elk doelwit kan door andere spelers geëlimineerd worden.

Een bounty target zijn in Fortnite uitgelegd

Er bestaat natuurlijk een mogelijkheid dat er een bounty op je hoofd wordt geplaatst in Fortnite. Gelukkig krijg je een melding wanneer dit gebeurt!

Fortnite_Bounty_31

Als je een bounty target bent, krijg je zes minuten om de jager te ontwijken of een val te zetten, zodat je ze kunt uitschakelen.

Je krijgt ook een Threat Monitor, die in de linkerbovenhoek van je scherm direct onder het aftellen van de bounty staat.

Fortnite_Bounty_30
De threat level is laag, dus momenteel is het veilig.

De Threat Monitor geeft je een vaag idee van hoe dicht de jager bij je locatie is; één balk en je bent redelijk veilig, twee balken en je moet bewegen, drie rode balken en je bent in gevaar.

Fortnite_Bounty_28
De threat level is rood - tijd om te rennen!

Als het je lukt om de jager de gehele zes minuten van je bounty te doden of te ontwijken, ben je niet langer een bounty target.

Het is mogelijk om een bounty te nemen, zelfs als je zelf een bounty target bent.

Fortnite Chapter 2 Season 5 is begonnen. Dat betekent uiteraard een nieuwe Fortnite Season 5 Battle Pass en nieuwe challenges zoals het vinden van Razor Crest. Voor een overzicht van alles wat we weten, kan je ook terecht in ons artikel over Fortnite Chapter 2 Season 5 en de Fortnite map. Bovendien kun je nu via Bounties ook Gold Bars verdienen. Veel succes met de jacht!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread