Fortnite auto locaties: Waar je voertuigen en autotypen in Fortnite vindt uitgelegd

We hebben treinen en auto's, dus waar zijn de treinen?

Auto's zijn geïntroduceerd in Fortnite Chapter 2 na een teaser aan het begin van Season 3.

Naast boten, Choppas en sharks, geven auto's je een andere manier om jezelf snel over de Fortnite map te verplaatsen.

Zodra je in Fortnite een auto hebt gevonden, moet je er in ieder geval voor zorgen dat de auto genoeg brandstof heeft, anders ga je nergens naartoe.

Op deze pagina:

Autotypen in Fortnite uitgelegd

Voordat je in Fortnite begint te rijden, zijn er een paar dingen die je moet weten over de soorten voertuigen en auto's die beschikbaar zijn.

Allereerst zijn niet alle voertuigen geschikt om mee te rijden.

Je ziet of je een specifiek voertuig kunt besturen door het voertuig op wielklemmen te controleren. Als er een gouden klem om een van de wielen is bevestigd, kun je dat voertuig niet besturen en moet je dus een nieuw voertuig zoeken.

Fortnite_auto_13

Ten tweede is dat de snelheid en de hoeveelheid gezondheid die elke auto heeft, afhangt van het type voertuig dat het is.

Kleinere auto's, zoals raceauto's en taxi's, zijn sneller dan de andere auto's, maar beschikken ook over minder gezondheid - 800.

Fortnite_auto_9

Middelgrote auto's, zoals de kleinere vrachtwagens, gaan in een gemiddeld tempo vooruit en hebben een meer gezondheid - 1000.

Fortnite_auto_14

Vrachtwagens, ook wel 18 wheelers genoemd en in Fortnite, de Mudflap, zijn de langzaamste voertuigen die beschikbaar zijn, maar hebben wel de hoogste gezondheid - 1200.

Fortnite_auto_8

Fortnite auto locaties: Waar je voertuigen in Fortnite vindt

Hoewel auto's en andere voertuigen te vinden zijn op de Fortnite map, zijn er een aantal gebieden waar waarschijnlijk een beschikbare auto staat dan andere.

Allereerst de tankstations die je over de map vindt.

Bij of rondom elk tankstation zou je minstens een type auto moeten kunnen vinden. Je kunt dan die auto dan bij het tankstation voltanken en op pad gaan.

Fortnite_auto_3

Auto's en voertuigen komen ook sneller voor bij locaties met een naam, zoals Salty Springs. De voertuigen liggen misschien op de kop, maar je kunt ze makkelijk omdraaien en ervandoor gaan.

Fortnite_auto_11

Tot slot, kun je auto's vinden als je de wegen op het eiland volgt. Alleen is de kans groot dat je zo andere spelers in auto's tegenkomt.

Fortnite Chapter 2 Season 4 is begonnen. Dat betekent uiteraard een nieuwe Fortnite Season 4 Battle Pass en nieuwe challenges zoals het vinden van de mysterieuze claw marks. Voor een overzicht van alles wat we weten, kan je ook terecht in ons artikel over Fortnite Season 4 en de Fortnite map. Bovendien is er vanwege het Marvel thema een Wolverine skin vrij te spelen.

Wat moet je nog meer over de auto's in Fortnite weten?

Na het vinden van een voertuig en het vullen van de tank, is het daadwerkelijke rijden in Fortnite vrij eenvoudig. Zoals bij de Choppas, verschijnen de instructies voor het rijden op het scherm.

Je kunt ook zowel je snelheid als de brandstoftank in de gaten houden met info die op het scherm verschijnt.

Hier zijn een aantal dingen die je in het achterhoofd moet houden als je in Fortnite gaat rijden:

  • Het aantal spelers dat elk voertuig kan gebruiken, is afhankelijk van het type auto dat je gebruikt. Kleine auto's kunnen alleen een passagier en een chauffeur hebben, terwijl vrachtwagens extra spelers in de vrachtwagenbedden kunnen hebben.
  • Net zoals met Choppas, hebben passagiers de mogelijkheid om op andere spelers te schieten, terwijl de chauffeur focust op het rijden.
  • Voertuigen krijgen schade door wapens en roekeloos rijgedrag, dus let op de gezondheid van je voertuig. Helemaal als je een drastische actie moet uithalen en van een klif wil rijden.
Fortnite_auto_21
  • Elke auto heeft een radio waar je naar kunt luisteren, maar als je die niet leuk vindt, kun je hem altijd uitzetten.
  • Alleen bepaalde auto's hebben de boost-optie, waarmee je een korte afstand sneller kunt afleggen, dus maak je voertuigkeuze verstandig.

Succes met je rijgedrag in Fortnite!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread