Epic Mickey voor Wii heeft veel potentieel

Krijgt dezelfde zorgen als Nintendo games.

Begin oktober kregen we opeens een heleboel informatie te horen over Epic Mickey, een titel die Disney in samenwerking met Warren -mister Deus Ex - Spector aan het ontwikkelen is. Zo zal het spel draaien rond vergeten personages uit de wereld van Disney, is Oswald the Rabbit de slechterik met The Phantom Blot als zijn handlanger en speelt kunst een grote rol in de game. Klinkt best episch als je het ons vraagt, en ook Graham Hopper - de executive vice president bij Disney - deelt die mening.

Zo laat hij weten dat Disney Epic Mickey aan het behandelen is als een spel dat Nintendo zelf zou ontwikkelen. "Ik denk dat we veel hebben opgestoken van de manier waarop Nintendo haar spellen maakt", aldus Hopper. "Wat Nintendo goed doet is het vrijmaken van de nodige middelen om hun spellen succesvol te ontwikkelen, en ze blijven het concept aanpassen totdat het helemaal correct is. We doen hetzelfde met Epic Mickey."

De man doet er nog een schepje bovenop: "Ik denk niet dat er een third party ontwikkelaar is die op dezelfde manier een game voor de Wii aan het maken is of ooit gemaakt heeft. Epic Mickey zal het niveau van door Nintendo geschapen Wii-games bereiken. Ik denk bovendien dat we laatste jaren weinig goeds hebben uitgebracht rond Mickey binnen de game-industrie. Nu we Warren Spector en zijn Junction Point studio aan boord hebben denk ik dat dat allemaal zal veranderen," liet een duidelijk overtuigde Hopper weten.

Wanneer Epic Mickey voor de Wii zal verschijnen is nog niet duidelijk. We zagen het spel vreemd genoeg niet op de afgelopen Media Summit van Nintendo opduiken, waardoor het wel eens 2011 zou kunnen worden waarop we Mickey in volle glorie zullen zien terugkeren.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread