Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring torch - Waar kan je de torch vinden om licht te krijgen in grotten

Breng licht in het duister.

Torches in Elden Ring zijn simpele items maar wel ontzettend handig als je donkere gebieden verkent.

Er zijn andere items beschikbaar die je helpen bij het verkennen, zoals de Rainbow Stones die je kunt craften, maar een torch is gemakkelijk in gebruik en kan je elk moment gebruiken als deel van je equipment.

Wat volgt is een gemakkelijke manier om een Torch in Elden Ring te krijgen en hoe je de Torch equipt zodat je deze snel kunt gebruiken.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Hoe krijg je een Torch in Elden Ring

De gemakkelijkste manier om een Torch te krijgen in Elden Ring is door deze te kopen van Kale. Dit is de handelaar in de Church of Elleh.

Dit is één van de eerste locaties die je ziet als je in Limgrave arriveert, net ten noorden van je startpunt. Kale is dezelfde handelaar die je ook de Crafting Kit verkoopt.

De torch kost 200 Runes. Eenmaal gekocht kan je deze zo vaak gebruiken als je wil.

Hoe equip je een Torch en krijg je licht in grotten in Elden Ring

Om grotten te verkennen heb je best een torch. Je kan deze gebruiken op dezelfde manier als een zwaard, schild of eender ander wapen.

Om een torch te equipen, open je het menu, ga je naar Equipment, het bovenste item op de lijst.

In het equipment scherm zijn er linksboven twee rijen. Eentje voor wapens, de andere voor shields en bogen. De torch kan je toevoegen aan eender welke rij je voorkeur heeft.

Kies een slot en selecteer de torch. Deze is nu geplaatst.

Terwijl je speelt kun je nu links of rechts op de D-pad drukken, afhankelijk van in welke slot de Torch zit, om de Torch in je hand te nemen.

De torch geeft veel licht wanneer je deze gebruikt waardoor donkere gebieden in Elden ring veel gemakkelijker te verkennen zijn.

Dat betekent dat optionele bosses in het begin van de game, zoals Demi Human Chief, Beastman of Farum Azula en Erdtree Burial Watchdog een stuk gemakkelijker te bereiken zijn.

Read this next