Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 Wapen types - Power, Smart en Tech Weapons uitgelegd

Als een cowboy in het Wilde Westen.

In Cyberpunk 2077 behoort elk vuurwapen tot één van drie categorieën: Power, Smart, en Tech. Deze categorieën bepalen hoe je ze het beste gebruikt. Hieronder beschrijven we de verschillen tussen deze drie soorten.

Voor we echter beginnen met die beschrijving, moeten we eerst uitleggen hoe je het wapentype zelf kan nakijken in de game. Je kan deze vinden onder de naam van het wapen op de wapenkaart.


Power weapons

Dit zijn de meest standaard wapens in de game. Ze hebben sterke munitie en daardoor heb een kans dat als je schiet, de kogels afketsen op oppervlaktes zoals mure nen vloeren en alsnog hun doel raken. Erg handig als je vast zit achter cover bijvoorbeeld! Je kan de lijn die een afketsende kogel volgt voorspellen met de Trajectory Generator mod voor de Kiroshi Optics Cyberware.


Smart weapons

Deze wapens vuren kogels af die zelf de weg naar hun doelwit vinden. Zo kan een vijand nog maar moeilijk zich verstoppen achter cover, want de kogel buigt gewoon zijn baan om. Je moet wel eerst een 'lock' hebben op de tegenstander die je wil raken en de kogels reizen trager dan normaal door de lucht. Je hebt wel de Smart Link cyberware nodig voordat je hier gebruik van kan maken, en naarmate je betere Smart Links hebt, hoe beter de lock-on zal zijn. Er zijn ook tegenstanders, zoals de leden van de Tyger Claws-bende, die immuun zijn tegen smart weapons.


Tech weapons

.

Deze wapens kunnen kogels afvuren die door objecten en zelfs muren gaan. Ze gebruiken een sterk electromagnetische kracht en vuren daarmee hun kogels af aan duizelingwekkende snelheden. Je kan ze normaal afvuren, maar ook 'opladen' en krachtiger maken door de trigger even in te houden en dan pas los te laten.

Meer tips:

.

Keer terug naar de Cyberpunk 2077 gids met tips

.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties