Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 RAM uitgelegd - zo werkt RAM en verhoog je je capaciteit

Staafje bijsteken.

.

RAM in Cyberpunk 2077 is de resource die je gebruikt wanneer je machines en mensen hackt. Hieronder leggen we uit hoe RAM werkt, en hoe je dit verhoogt zodat je meer kan hacken.

In simpelere, meer bekende gametermen uitgelegd is RAM voor je Cyberdeck ongeveer zoals mana voor een wizard in RPG's. Elke hack die je uitvoert neemt RAM in beslag, en wanneer je geen RAM meer over hebt, kan je geen hacks meer uitvoeren. Na verloop van tijd komt er terug RAM vrij zodat je een nieuwe hack kan uitvoeren.

Cover image for YouTube videoCYBERPUNK 2077 1.5 Patch - Klaar voor Next-gen?

De hoeveelheid RAM van je Cyberdeck (1) kan je zien wanneer je naar een hackbaar object of vijand kijkt in scanner mode. Het aantal icoontjes toont aan hoeveel RAM je momenteel beschikbaar hebt. Hiermee 'betaal' je de beschikbare hacks (2). De blauwe icoontjes duidt de RAM aan die nog beschikbaar is, de lege icoontjes met de rode rand zijn opgebruikt. Die laatste zullen op zichzelf terug opvullen wanneer je klaar bent met het gevecht.

De eerste cyberdeck die je krijgt in de game is standaard maar 2 RAM. Hiermee kan je enkel de meest eenvoudige hacks uitvoeren.

In het voorbeeld hierboven hebben we dus in totaal 8 RAM, waarvan er 4 RAM momenteel nog beschikbaar is.

Hoe verhoog je je cyberdeck RAM? Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

  • De snelste methode is om simpelweg een nieuwe Cyberdeck te kopen van een Ripperdoc. Let op de beschrijving van het item. Deze zegt altijd wat de basiscapaciteit RAM (3) is van het Cyberdeck. Sommige Cyberdecks kan je pas kopen als je een specifiek level in Street Cred hebt.

.

  • Je kan je RAM ook verhogen door meer Attribute points in Intelligence toe te wijzen. Elk punt dat je in Intelligence steekt, verhoogt je maximum RAP met 0.4. Je kan maximum 20 Attribute Points in Intelligence steken, dus je kan op deze manier maximum 7 RAM extra krijgen

Een gelijkaardige manier is het verbeteren van bepaalde skills. Door je Combat Hacking te verhogen naar level 5, 10 of 20 krijg je telkens 1 RAM bij. Je krijgt ook een extra RAM als je je Breach Protocol skills verhoogt naar level 8 en level 13.

Daarnaast zijn er ook tijdelijke oplossingen. Er zijn items zoals de RAM Jolt waarmee je 2 RAM extra krijgt voor 30 minuten. Die gebruik je best het moment dat je aan een missie start.

Verder kan je het verbruik van je RAM ook efficiënter maken. Met Breach Protocol kan je goedkoper hacken bijvoorbeeld op dat object of die vijand, en er zijn ook verschillende perks die permanent de RAM-vereisten van bepaalde hacks verlagen.

Keer terug naar de Cyberpunk 2077 gids met tips

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties