Cyberpunk 2077 Photo Mode: Zo start je Photo Mode en alle Photo Mode settings uitgelegd

Night City is de perfecte achtergrond voor foto's!

Met Photo Mode in Cyberpunk 2077 kan je zowel fantastisch mooie als afschuwelijke en angstaanjagende screenshots maken, afhankelijk van wat er op dat moment gebeurt in Night City.

Eerst en vooral moet je echter weten hoe je Photo Mode start en wat wegwijs raken in de vele Photo Mode settings en opties. Met die kennis kan je de best mogelijke foto's nemen!

Experimenteren met de Photo Mode settings kan goede foto's transformeren in de perfecte foto, zelfs als de foto genomen is tijdens een heel chaotische gun fight.

Op deze pagina:

Which Lifepath Should You Choose in Cyberpunk 2077?

Hoe start je Photo Mode in Cyberpunk 2077

Voordat je begint met te experimenteren met Photo Mode in Cyberpunk 2077 moet je eerst weten hoe je deze opstart. Gelukkig is dat erg gemakkelijk om te doen.

Cyberpunk_Photo_Mode_10

Op de PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Series S of als je met een controller speelt op pc, moet je simpelweg de L3 en R3 knoppen tegelijkertijd indrukken. Voor als je het nog niet wist: dit is het indrukken van beide analog sticks.

Als je Cyberpunk 2077 op pc speelt met een toetsenbord, dan kan je Photo Mode opstarten door op de N-toets te drukken.

Als je tijdens het spelen van Cyberpunk 2077 per ongeluk deze toetsen indrukt en zo zonder het te willen Photo Mode opstart, dan kan je dit uitschakelen door naar de settings te gaan van het spel. Onder Gameplay heb je 'miscellaneous'. Hier kan je Photo Mode aan en uit zetten.

Cyberpunk_Photo_Mode_11

Photo Mode settings en opties in Cyberpunk 2077

Als je een foto wil maken in Cyberpunk 2077 kan je Photo Mode opstarten en snel een screenshot nemen, of je kan de uitgebreide features van de Photo Mode uitproberen om je foto's net dat beetje extra te geven. Je kan hier echte kunstwerkjes mee maken!

Er zijn vijf verschillende categorieën aan settings waar je mee kan experimenteren in Photo Mode:

  • Camera
  • Depth of Field
  • Pose
  • Effect
  • Stickers

Camera, zoals de naam al zegt, geeft je controle over de camera die de foto neemt.

Je kan hier wisselen van first person naar third person view en de rotatie en field of view veranderen. Er zijn ook een aantal pre-set camera settings zodat je snel een foto kan nemen.

Cyberpunk_Photo_Mode_9

Depth of Field bepaalt waar de camera effectieef op focust. Zo kan je bepalen of de voorgrond of achtergrond in focus komt (en de rest wazig) op je foto. Dit is ideaal om de klemtoon te vestigen op bepaalde gebouwen of personages in de foto.

Cyberpunk_Photo_Mode_6

Pose laat je toe om de houding van V in de foto aan te passen. Met de Character Visible optie kan je ook kiezen of V uberhaupt in de foto zichtbaar is of niet.

Cyberpunk_Photo_Mode_3
Vanishing V.

Er zijn verschillende poses beschikbaar, en ze worden verdeeld onder 'idle' of 'action' (in rust of actief). Je kan ook V's gezichtsuitdrukking veranderen.

Cyberpunk_Photo_Mode_4

Effect verandert de kleur van je foto door de belichting en het contrast aan te passen, highlights toe te voegen of verwijderen en meer. Je kan ook voorgeprogrammeerde effecten gebruiken zoals het zwartwit maken van de foto.

Cyberpunk_Photo_Mode_2

Ten laatste heb je Stickers. Je kan tot vijf verschillende stickers toevoegen aan je foto, en aangezien er in totaal 196 verschillende stickers zijn, kan dit best wat tijd in beslag nemen. Dit is ook de setting waarin je kan kiezen of je een backdrop toevoegt aan je foto of een kader.

Cyberpunk_Photo_Mode_1

Dankzij de Load/Save optie op het einde van het Photo Mode settings menu, hoef je je favoriete camera settings niet te verliezen op het moment dat je de mode afsluit. Je kan drie verschillende profielen opslaan zodat je exact dezelfde settings kan toepassen op toekomstige foto's, of deze toch op z'n minst kan gebruiken als een startpunt.

Naast al deze settings kan je natuurlijk ook manueel de camera bewegen en roteren zoals je zelf wilt.

Veel plezier in Night City!

Keer terug naar de Cyberpunk 2077 gids met tips

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread