De beste gaming keyboards in 2021

De beste mechanische en niet-mechanische keyboards uitgetest.

Game je op pc, dan is een degelijk gaming keyboard essentieel. Zeker voor competitieve games zoals Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends of Valorant kun je simpelweg niet zonder goeie accessoires. Onze lijst met de beste gaming muizen en beste gaming headsets kon je al langer lezen, maar nu is het tijd dat we je vertellen wat de beste keyboards zijn om mee te gamen.

Of je nu liever het stevige geklik van een mechanisch gaming keyboard hebt, een gigantisch gaming keyboard met allerlei speciale functies, of een kleiner niet-mechanisch gaming keyboard: deze lijst bevat voor elk wat wils. Elk van onze keuzes heeft namelijk iets speciaal te bieden. Wil je toch liever een controller gebruiken, geen zorgen! Wij hebben ook een lijst met de beste gaming controllers op pc.

Ben je meer op zoek naar all-round keyboards, bijvoorbeeld ook om veel mee te typen of te coderen? Dan hebben we ook een lijstje met de beste mechanische toetsenborden voor je klaar. Veel shoppingplezier!

Beste gaming keyboard 2021

 1. Corsair K100: ons favoriet mechanisch gaming keyboard met unieke features
 2. SteelSeries Apex Pro: prachtig design met veel extra's
 3. Corsair K60 RGB Pro: gestroomlijnd gaming keyboard met Cherry Viola switches
 4. Razer Cynosa Chroma: het beste membrane gaming keyboard op de markt
 5. Razer Huntsman TE: een compact gaming keyboard met optische switches
 6. HyperX Alloy Elite 2: een heel degelijk gaming keyboard met unieke functies
 7. Corsair K57 RGB Wireless: een premium membrane gaming keyboard met low-latency wireless

Corsair K100

Ons favoriet mechanisch gaming keyboard met unieke features

k100
 • Volledige grootte, met extra knoppen voor multimedia, een volumewiel en een wiel voor extra functies
 • De Cherry MX Speed of OPX optische mechanische switches zijn perfect voor intense games
 • De beste software op de markt voor macros en key bindings aan te passen en je RGB belichting naar smaak te wijzigen

Corsair maakt al sinds 2011 geweldige mechanische gaming keyboards die erg vooruitstrevende functies hebben. De K90 en K95 waren allebei geweldige eerdere modellen, en de K100 doet daar nu nog een schepje bovenop. De K100 heeft namelijk een bijzondere nieuwe feature: een wiel dat je voor meerdere functies kunt gebruiken en enkele verrassingen te bieden heeft.

De K100 is een uit de kluiten gewassen keyboard: er is een numpad, alsook een reeks macro toetsen aan de linkerkant, toetsen voor multimedia aan de rechterkant en een volumewiel rechts bovenaan. Zoals gezegd is het echter het extra wiel (linksboven) dat echt vernieuwend is. Hiermee kun je in- en uitzoomen, verticaal of horizontaal scrollen, applicaties lanceren, tussen apps wisselen, enzovoort. Elke modus heeft een verschillende kleur en alles kan aangepast worden dankzij de iCUE software van Corsair, die de marktleider blijft. Er is geen enkel ander programma dat je zo makkelijk en uitvoerig macros, RGB belichting en toetsen laat aanpassen.

De nieuwe optische OPX switches voelen geweldig aan tijdens het typen met bliksemsnelle responstijden, dankzij een gebrek aan debounce delay en 4000Hz. Wil je toch liever Cherry MX Speed switches, dan zijn die ook beschikbaar als alternatief. De belichting is traditiegetrouw ook uitstekend.

icuenexus

Je kunt zelfs de nieuwe iCue Nexus touch screen op het keyboard monteren om de settings en statistieken te zien. Als je de klassieke Logitech G15 mist, dan is dit het beste moderne alternatief.

Heb je de ruimte en het budget voor dit uitgebreide gaming keyboard, dan is dit een no-brainer. De K100 loopt over van de functies en is een waar plezier om te gebruiken.

Corsair K100 gaming keyboard kopen op Bol.com

SteelSeries Apex Pro / Apex Pro TKL

Prachtig design met veel extra's

apex
 • De actuation switches zijn aan te passen voor zowel gaming als typen
 • De RGB belichting is prachtig en het design bevat een bloedmooi extra OLED scherm
 • Uitmuntende kwaliteit en enorm veel features

De SteelSeries Apex Pro verdient zonder de twijfel de tweede plek op onze lijst, dankzij de sterke fundamenten en waardevolle extraatjes. Het eerste wat je vast opmerkt, is dat er rechtsboven een OLED scherm aan het gaming keyboard zit! Hiermee kun je in games je statistieken zien, de Discord interface zien of muziek afspelen. Een volumewieltje nabij laat je ook settings aanpassen. Zelfs de kleinere en goedkopere TKL-versie (tenkeyless; zonder het numpad) van dit keyboard heeft deze functies.

Elke switch in dit gaming keyboard heeft trouwens magnetische sensoren, waardoor het actuatiepunt - het punt waarop een ingedrukte toets geregistreerd wordt - kan aangepast worden tussen twee extremen. 0.4 is waanzinnig kort, terwijl 3.6 heel erg diep is. Op die manier kun je moeiteloos schakelen tussen extreem snelle responstijden voor gaming en een ietwat normalere feel voor typen. Het is alsof je twee keyboards ineen hebt!

Dit is ook een prachtig gaming keyboard qua design en 'feel'. Er is een aluminium frame, heldere RGB belichting onder elke knop, elegant kabelgebruik, een comfortabele plek om je pols op te doen rusten... De Apex Pro is een zeer sterk keyboard.

SteelSeries Apex Pro gaming keyboard kopen op Bol.com

SteelSeries Apex Pro TKL gaming keyboard kopen op Bol.com

Corsair K60 RGB Pro

Gestroomlijnd gaming keyboard met Cherry Viola switches

k60_rgb_pro
 • Stijlvolle toetsen en zeer strak aluminium design
 • Cherry Viola switches zijn stil maar erg responsief
 • Compact, ondanks de volledige lay-out inclusief numpad

Corsair is een gaming merk, maar de K60 RGB Pro is een meer sobere versie van de geweldige K-lijn. Het chassis bestaat uit aluminium en heeft stijlvolle toetsen en optionele RGB belichting. De nieuwe Cherry Viola switches geven je veel feedback terwijl ze tegelijk erg vloeiend blijven met hun 2mm aan indrukafstand. Een onverwachte bonus is hoe stil dit gaming keyboard is.

De K60 RGB Pro heeft een volledige lay-out inclusief numpad, toetsen voor multimedia, Windows Lock en meer. Desondanks zorgt de Function laag ervoor dat dit een veel kleiner gaming keyboard is dan bijvoorbeeld de K100. De kwaliteit van de materialen is hier ook erg goed; alles voelt stevig aan. Bovendien is de prijs erg redelijk voor zo'n degelijk product.

Er zijn nog drie andere varianten op de K60. De 'normale' K60 heeft minder spectaculaire RGB, de K60 Pro SE heeft een polssteun en PBT keycaps en de K60 Low Profile heeft bijna een laptop-feel. Allemaal zijn ze de moeite waard.

Corsair K60 RGB Pro gaming keyboard kopen op Bol.com

Corsair K60 KGB Pro Low Profile gaming keyboard kopen op Bol.com

Razer Cynosa Chroma

Het beste membrane gaming keyboard op de markt

cynosa
 • Membrane toetsen voelen zacht aan, zijn stil en kunnen tegen wat water
 • Goeie RGB belichting en integratie in het ecosysteem van Razer
 • Redelijk duur voor een niet-mechanisch gaming keyboard

Verkies je de zachtere aanslag en de stilte van niet-mechanische gaming keyboards, dan is de Cynosa Chroma van Razer de beste optie. Deze toetsen voelen erg degelijk aan en zijn bestand tegen water. De software van Razer om toetsen aan te passen en RGB belichting te wijzigen, is ook extreem makkelijk te gebruiken en krachtig. Bepaalde games hebben zelfs unieke backlighting functies. Speel je Overwatch, dan geven je toetsen bijvoorbeeld licht wanneer je cooldowns klaar zijn!

Razer Cynosa Chroma gaming keyboard kopen op Bol.com

Razer Huntsman Tournament Edition

Een compact gaming keyboard met optische switches

huntsmante
 • Stabiele optische switches met een zachte, lineaire 'feel'
 • Modern design met een USB-C kabel die verwijderbaar is
 • Macros en aanpasbare belichting, zowel met als zonder software
 • Grotere (Huntsman, Huntsman Elite) en kleinere (Huntsman Mini) versies

Tenkeyless (TKL) gaming keyboards zijn populair omdat ze de numpad achterwege laten. Gezien dit onderdeel weinig gebruikt wordt voor gaming, krijg je op die manier meer plaats om je muis te bewegen en je armen op een meer ergonomische manier te plaatsen. De Razer Huntsman Tournament Edition is het beste TKL gaming keyboard dat we hebben getest, met een mooi modern design dat RGB PBT toetsen op een aluminium oppervlak heeft. De switches zijn heel bijzonder: dit zijn zachte 'lineaire' switches vergelijkbaar met de Cherry MX Red. Deze registreren een toetsdruk via een optische sensor, waardoor de debounce delay van traditionele switches niet bestaat. Elke toets heeft ook een stabilisator, wat je normaal enkel op grote toetsen zoals spatie en enter vindt.

De Huntsman TE heeft een normale lay-out, dus je kunt op termijn de toetsen vervangen door nieuwe toetsen en er wordt geen ruimte verspild dankzij alternatieve functies op de F-knoppen. Hiermee kun je macros opnemen en herspelen, de RGB belichting aanpassen en multimedia controleren. De Synapse software van Razer is daarbij een grote plus voor nog extra aanpassingen.

Wil je de Huntsman TE in een grotere versie, dan bestaat er ook een editie met een numpad. De Elite gaat zelfs nog een stap en heeft een mooie polssteun, volumewiel, toetsen voor multimedia en RGB belichting - de moeite waard gezien de kleine prijsverschillen.

Tot slot is er nog de Huntsman Mini. Dit mechanisch gaming keyboard meet 60 procent van de grootte van een vol keyboard en is ideaal als je meer plaats voor je muis wilt of vaak naar LAN parties gaat.

Razer Huntsman Tournament Edition gaming keyboard kopen op Bol.com

Razer Huntsman Elite gaming keyboard kopen op Bol.com

Razer Huntsman Gears of War 5 editie gaming keyboard kopen op Bol.com

Razer Huntsman Mini gaming keyboard kopen op Bol.com

HyperX Alloy Elite 2

Een heel degelijk gaming keyboard met unieke functies

alloyelite2
 • Unieke vorm van toetsen geeft een prachtige look
 • Extra keys om multimedia en belichting aan te passen, alsook een volumewiel
 • Volledige layout, maar geen polssteun

De HyperX Alloy Elite 2 heeft uniek vormgegeven toetsen die de RGB belichting prachtig accentueert. Het resultaat is een hypnotiserende zee van regenboogkleuren. Maar hoewel de toetsen prachtig ontworpen zijn, mist deze Elite 2 enkele functies van de oorspronkelijke Elite. Er zijn geen vervangbare keycaps voor WASD en de polssteun is niet inbegrepen - het frame kan misschien zelfs geen extra polssteun.

En toch: de HyperX Red switches zorgen voor een zacht en lineair gevoel dat ideaal is voor gaming, en er zijn unieke toetsen voor de backlighting en voor multimedia en er is ook een volumewiel. Er zijn wel geen macrotoetsen, maar de Ngenuity software laat je andere toetsen makkelijk wijzigen - alsook kiezen uit vele lichteffecten of de backlights naar een statische kleur wijzigen.

HyperX Alloy Elite 2 gaming keyboard kopen op Bol.com

Corsair K57 RGB Wireless

Een premium membrane gaming keyboard dat low-latency wireless is

k57
 • De membrane switches zijn zacht en stil
 • Volle lay-out met toetsen voor volume, multimedia en macros
 • Lang batterijleven

Premium niet-mechanische gaming keyboards zijn zeldzaam dezer dagen, maar dat is wat de K57 met verve levert. Dit keyboard gebruikt ook de low-latency Slipstream draadloze technologie van Corsair, met Bluetooth en standaard USB als back-ups. Daardoor kun je dit gaming keyboard voor een hele reeks apparaten gebruiken. Het batterijleven is zelfs voor de draadloze modi onvoorstelbaar: maar liefst 170 uur, zelfs met de RGB belichting actief.

De niet-mechanische membrane switches zijn zacht en erg stil. De lay-out is volledig, behalve een volumewiel. Er zijn ook maar zes macrotoetsen. De iCUE software van Corsair blijft natuurlijk wel beschikbaar en biedt diepgaande opties voor belichtingspatronen en interacties met apps en games. De polssteun is ook geweldig en lijkt op die van de veel duurdere Corsair K70 MK.2.

Corsair K57 RGB Wireless gaming keyboard kopen op Bol.com

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread