Battlefield 6 - Release, trailers, setting en alles wat we weten

Insert Battlefield theme.

Het mag dan geen verrassing meer zijn, maar Battlefield 6 komt eraan! Het nieuwste deel van Electronic Arts' spectaculaire franchise laat lang op zich wachten, maar als het goed is worden binnenkort de eerste details officieel bekendgemaakt. We zetten alvast alles wat we weten op een rij.

Inhoud

Battlefield 6 release - Wanneer komt de game uit?

De releasedatum van Battlefield 6 ligt waarschijnlijk ergens tussen oktober en december. Eerdere games binnen de reeks kwamen namelijk in dezelfde periode uit.

We verwachten dat Battlefield 6 voor de pc, PlayStation 5 en Xbox Series X/S lanceert, maar willen de mogelijkheid van een PlayStation 4- en Xbox One-versie niet ontkennen. Meerdere games lanceren namelijk de laatste tijd op beide consolegeneraties. We hoeven in ieder geval niet heel lang op informatie te wachten, aangezien Battlefield 6 waarschijnlijk in mei wordt aangekondigd.

Battlefield 6 trailers - Wat kun je alvast zien?

Op moment van schrijven is er nog geen officiële trailer van de game getoond, maar EA heeft tijdens EA Play 2020 wel beelden van een techdemo naar buiten gebracht. Daarin zien we nieuwe grafische effecten, hoe een wolkenkrabber instort en een glimp van in-gamepersonages.

Battlefield 6 setting - Waar speelt de game zich af?

Neem het met een korreltje zout, maar volgens speurwerk van YouTube-kanaal DANNYonPC speelt Battlefield 6 zich af in Kazakhstan. Reden daarvoor is een cijferreeks die in bovenstaande techdemo te zien is. Volgens het kanaal verwijzen de cijfers naar de coördinaten van een locatie in Kazakhstan. Tevens verwijst een legendarische outfit in Battlefield 5 vermoedelijk naar een locatie in Kazakhstan. Electronic Arts heeft echter nog niks bekendgemaakt.

battlefield_6_setting
De cijferreeks die naar een locatie in Kazakhstan verwijst.

Tot slot doet een gerucht de ronde dat Battlefield 6 een 'soft reboot' van Battlefield 3 is. Dat betekent dat de reeks weer de moderne tijd aandoet. Daarnaast bevat de game mogelijk grotere maps voor 128 spelers, omdat de game de kracht van de nieuwe consoles en grafische kaarten kan benutten. Die extra rekenkracht betekent ook meer ruimte voor spectaculairdere grafische effecten en indrukwekkendere vormen van destructie. Dat blijkt ook uit een gesprek van EA-ceo Andrew Wilson tijdens een inkomstengesprek in november 2020.

“Dankzij de technologische vooruitgang van de nieuwe consoles kan het team een echte next-genvisie voor de franchise waarmaken,” aldus Wilson. "De volgende visie van Battlefield neemt alle vernietiging, gevoel van controle, en voertuig- en wapengevechten waar de franchise om bekend staat en tilt het naar een ander niveau.”

De vorige generatie consoles moest het echter zonder de nieuwe snufjes doen. Zo wordt er gesuggereerd dat de PlayStation 4- en Xbox One-versies van de game enkel maps voor 64 spelers bevatten. Neem het allemaal vooralsnog met een korreltje zout.

Battlefield 6 achter de schermen - Wat gebeurt er bij de ontwikkelaar?

Naast DICE werkt Criterion Games mee aan de nieuwe game. Dat blijkt uit een eerdere opmerking van de ontwikkelaar aan Polygon. De nieuwe Need for Speed is namelijk door Electronic Arts uitgesteld, zodat Criterion Games de ruimte heeft om bij te springen bij de ontwikkeling van Battlefield 6. Beide ontwikkelaars hebben vaker samengewerkt, want Criterion Games heeft in het verleden ook meegeholpen met de ontwikkeling van Star Wars Battlefront 2 en Battlefield 5.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste Battlefield 6 nieuws? Hou dan vooral dit artikel in de gaten, waar we de belangrijkste informatie blijven updaten!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Marcel de Jong

Marcel de Jong

Avonturier  |  marshalldejong

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread