Ongeveer een maand geleden kregen we te horen dat de twee hoofden van Infinity Ward, Jason West en Vince Zampella, het bedrijf verlaten hadden op een niet zo mooie manier. Er was zelf zoveel commotie rond het ontslag dat redacteur Jasper besloot om het hele voorval eens wat dieper te bespreken in een zeer interessant artikel genaamd Call of Duty: Legal Warfare.

Vandaag krijgen we te horen dat er nog maar eens twee voorname figuren bij de ontwikkelaar van de Modern Warfare reeks vertrokken zijn. Het gaat om lead software engineer Francesco Gigliotti en lead designer Todd Alderman. Beide heren hadden een grote invloed op de ontwikkeling van het verhaal en de multiplayer die in Modern Warfare 2 terug te vinden zijn. Ze verlaten Infinity Ward na respectievelijk zeven en acht jaar in dienst te zijn geweest.

Wat Gigliotti en Alderman in de toekomst zullen doen is nog niet bekend. Ook de werkstatus van West en Zampella is momenteel nog onbekend. Er zijn geruchten dat beide heren aan het flirten zijn met uitgever en ontwikkelaar EA, het bedrijf dat niet toevallig werkt aan een gloednieuwe Medal of Honor.

Infinity Ward verliest met andere woorden alweer wat cruciaal talent. Benieuwd hoe goed hun volgende game zal worden zonder de medewerking van deze vier werknemers.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Meer artikels van Philip Cremers

Reacties (1)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content