YouTuber ontwikkelt adapter om DualSense controller met één hand te besturen

In een handomdraai.

YouTuber Akaki Kuumeri heeft een filmpje gedeeld van een speciale, door hem ontwikkelde adapter voor de DualSense controller. Dankzij de adapter is het mogelijk om de controller met één hand te bedienen.

De huidige versie van de adapter is gemaakt om de DualSense volledig met je rechterhand te besturen. De linkse stick bedien je met een extensie voor de controller die je op een plat oppervlak plaats. Op die manier gebruik je de hulp van bijvoorbeeld een tafelblad om te bewegen.

Daarnaast heeft Akaki Kuumeri ook extra hulpmiddelen gemaakt om ook de L1- en L2-knoppen te gebruiken, net als de D-pad. Het eindresultaat moet het eenvoudiger maken voor mensen met een bepaalde beperking om toch op de PlayStation 5 te spelen.

De adapter is volledig via 3D-printing gemaakt, en Kuumeri stelt bovendien ook alle ontwerpen gratis ter beschikking. Het is dus voor iedereen mogelijk om zelf een dergelijke controller te maken.

Hoewel de PlayStation 5 op het vlak van software al heel wat toegankelijkheidsopties heeft, blijft de hardware wat achter. Microsoft heeft daarentegen wel al een paar jaar zijn eigen Xbox Adaptive-controller.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Microsoft koopt Activision Blizzard

Voor een recordprijs van 70 miljard dollar!

Dying Light 2 krijgt minstens vijf jaar post-launch DLC

Om te vermijden dat het een zombiegame wordt.

Verder op de site...

Microsoft koopt Activision Blizzard

Voor een recordprijs van 70 miljard dollar!

Shadow Warrior 3 releasedatum gelekt

Microsoft en Sony spreken voor hun beurt.

Far Cry 6 review - Geen revolutie

Update: Pagan: Control DLC review.

De 5 best verkochte games deze week

Week 1 (3 t/m 9 januari 2022)

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread