Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Activision bant 48.000 Warzone en Vanguard cheaters

Call of cheaters.

Activision heeft op 21 december 48.000 Call of Duty: Warzone- en Call of Duty: Vanguard-accounts van cheaters gebanned. Dat was onder andere mogelijk dankzij de nieuwe Ricochet anti-cheat software.

Ricochet werd vorige week geïmplementeerd en mist duidelijk zijn effect niet. Mede dankzij die tool kon Activision op één dag tijd 48.000 Warzone- en Vanguard-cheaters bannen. De uitgever bedankt dan ook de ontwikkelaar van de Ricochet-software.

Hoewel de uitgever beide games noemt in zijn tweet, kan hij Ricochet momenteel enkel gebruiken in Warzone. De driver wordt pas op een latere datum geïmplementeerd in Call of Duty: Vanguard.

Cheaters bannen wordt dankzij de anti-cheat software Ricochet iets eenvoudiger. De software wordt namelijk op het diepste niveau van je besturingssysteem geïnstalleerd en kan vanaf daar makkelijker zien of iemand een programma gebruikt dat Call of Duty-games probeert te manipuleren.

In ander Call of Duty-nieuws lees je dat nu aan de slag kunt met de nieuwe Warzone Caldera-map en ontdekten spelers dat je in Call of Duty: Vanguard niet altijd schiet naar waar je mikt.

Read this next