Epic Games koopt Rock Band-ontwikkelaar Harmonix

Gaat mee bouwen aan het Fortnite metaverse.

Epic Games heeft Harmonix gekocht, de ontwikkelaar van onder andere Guitar Hero en Rock Band. Dat hebben beide bedrijven zelf bekendgemaakt. Harmonix ondersteunt onder de vleugels van Epic Games Rock Band 4 verder, maar gaat daarnaast ook het 'Fortnite metaverse' mee uitbouwen.

Volgens Epic Games is de expertise van Harmonix belangrijk om 'opnieuw te bedenken hoe muziek wordt ervaren, gemaakt en verdeeld in het metaverse'. Beide partijen benadrukken wel uitdrukkelijk dat eerder aangekondigde DLC voor Rock Band niet in het gedrang komt.

12

"Muziek heeft in het verleden al miljoenen spelers samengebracht in Fortnite via emotes, concerten en evenementen. Samen met het team bij Harmonix willen we veranderen hoe spelers muziek ervaren, zowel passieve luisteraars als actieve deelnemers", aldus Epic Games.

Harmonix is niet de eerste studio die door Epic games wordt overgenomen. Eerder dit jaar heeft Epic Games ook Fall Guys-ontwikkelaar Mediatonic gekocht. Ook Rocket League-studio Psyonix valt intussen onder de vleugels van Epic Games.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread