FIFA eist 1 miljard dollar van Electronic Arts

Dure licentie. 

Voetbalorganisatie FIFA vraagt Electronic Arts 1 miljard dollar voor een verlenging van de FIFA-licentie, aldus een bericht in de New York Times.

Een van de redenen voor de prijsstijging is omdat EA en FIFA maar geen akkoord bereiken over wat de ontwikkelaar met de licentie mag doen. Zo wil EA de licentie inzetten voor toernooien, highlights van voetbalmatches en de verkoop van digitale goederen en NFT's. FIFA wilt echter dat de ontwikkelaar zich beperkt tot het maken van een game, zonder extra verdienmodellen.

Het huidige contract tussen beide partijen loopt tot het einde van het WK in Qatar, waarna er hoogstwaarschijnlijk geen verlenging plaats zal plaatsvinden. FIFA overweegt dan ook om de licentie aan andere partijen zoals Epic Games te verkopen.

EA heeft ondertussen al laten weten dat hun FIFA-games vanaf volgend jaar waarschijnlijk EA Sports FC heten. Zal vast een stuk goedkoper zijn.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Sander van Leth

Sander van Leth

Retrogamesnob  |  Lethsrock

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread