Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Apple weigert voorlopig om Fortnite terug in de App Store toe te laten

Procedureslag kan nog jaren duren.

Apple weigert voorlopig om Fortnite terug toe te laten in de App Store. Het bedrijf blijft de game verbieden zolang Epic Games een externe in-game store in Fortnite houdt. Daarmee kan Epic Games immers vermijden dat Apple met een deel van de opbrengst gaat lopen.

Apple en Epic Games zijn al sinds vorig jaar in een juridische oorlog verwikkeld rond die kwestie. Recent gaf een Amerikaanse rechtbank Epic Games grotendeels gelijk door te oordelen dat Apple meer mogelijkheden moet geven aan ontwikkelaars bij aankopen buiten de App Store. Tegelijk besliste de rechtbank echter ook dat Apple niet schuldig is aan monopoliegedrag.

Cover image for YouTube videoNineteen Eighty-Fortnite - #FreeFortnite

Apple gaat hoe dan ook in beroep tegen de uitspraak. Volgens Epic Games-CEO Tim Sweeney kan die procedureslag nog zeker vijf jaar duren. Het ziet er dus niet naar uit dat je Fortnite snel terug op je iPhone of iPad kunt spelen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties