Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PUBG-bedenker start nieuwe studio

Speler onbekend.

PUBG-bedenker Brendan 'PlayerUnknown' Greene heeft een nieuwe ontwikkelingsstudio opgericht. Die studio blijft wel verbonden aan Krafton, het moederbedrijf dat samen met ontwikkelaar PUBG Corporation instaat voor de verdere ontwikkeling van PUBG: BATTLEGROUNDS.

Greene werkte zelf al enkele jaren niet meer aan PUBG, maar had sinds 2019 een nieuwe studio in Amsterdam genaamd PUBG Special Projects. Die werkte aan een nieuwe game met de mysterieuze werktitel 'Prologue'. Het lijkt er op dat zijn nieuwe studio aan datzelfde project verder werkt.

Cover image for YouTube videoprologue

De nieuwe studio is eveneens in Amsterdam gevestigd en Krafton behoudt een minderheidsaandeel. In een persbericht bedankt Greene iedereen bij PUBG en Krafton voor de jarenlange samenwerking en laat hij weten dat er op een later moment meer informatie volgt over de eerste game van de studio.

Ook Krafton en PUBG Corporation zitten intussen niet stil. Zij werken momenteel aan PUBG: New State voor Android en iOS.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Playerunknown's Battlegrounds

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties