Frostpunk 2 aangekondigd

Ijskoude olie.

Frostpunk krijgt een vervolg dat Frostpunk 2 heet en komt op een nog onbekende datum uit op pc. Dat onthult ontwikkelaar 11 bit Studios in een aankondigingstrailer.

Frostpunk 2 speelt zich 30 jaar na de gebeurtenissen van Frostpunk af en daar is de aarde nog steeds een ijskoude woestenij. In dit vervolg ben je de leider van een metropool die continue op zoek is naar meer energie om de bevolking warm te houden. Om die op te wekken, boren spelers olie en gebruiken ze die als energiebron. De ruimte om de stad uit te bouwen is echter beperkt en naast energie is ook arbeidskracht schaars. Als leider zal je vaak harde keuzes moeten maken om je bevolking in leven te houden.

11 bit Studios laat weten dat dit een ambitieuze game is, die de ontwikkelaar ontwikkelt met een team dat bestaat uit 70 mensen. Daarnaast bevat de game volgens de studio meer betekenisvolle keuzes en kan je je stad op grotere schaal uitbouwen dan voorheen.

De originele Frostpunk kwam in 2018 uit op pc en kreeg later ook versies op Android, consoles en iOS. Frostpunk is momenteel gratis uit te testen op Steam tot maandag 16 augustus. Wie graag als eerste ontdekt wanneer Frostpunk 2 uitkomt, kan deze momenteel wishlisten op Steam.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Gerelateerde games

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread