Sony neemt Crunchyroll over voor 1 miljard dollar

Lekker.

Sony koopt de Amerikaanse streamingsdienst voor anime Crunchyroll voor 1,17 miljard dollar oftewel 998 miljoen euro. Dat maakt Sony bekend op zijn website.

Crunchyroll telt momenteel meer dan 5 miljoen betalende abonnees, 120 miljoen geregistreerde gebruikers en is in meer dan 200 landen beschikbaar. Door de service over te nemen, is Sony in staat om zijn sleutelrol in de anime-streamingsmarkt te vergroten en een "verenigde abonnementservaring te creëren". Of je binnenkort met een PlayStation Plus-abonnement ook toegang krijgt tot animereeksen, onthult Sony niet.

SonyCrunchyroll1

Sony-topman Tony Vinciquerra is alvast enthousiast over de aankoop en vindt dat deze overname een ongekende kans biedt om "fans een ongeëvenaarde anime-ervaring te bieden op verschillende platformen".

Crunchyroll is niet het enige bedrijf dat wordt opgekocht. Eerder nam Tencent ook al de Sumo Group over voor 1 miljard euro en kocht Microsoft Bethesda op voor 7,5 miljard dollar.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

FIFA 22 Web App en Companion App - Alle info die je nodig hebt

Alles over FIFA 22 Web App en Companion App dat je moet weten.

Dit zijn de gratis PlayStation Plus games van oktober

De concurrentiestrijd is losgebarsten.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread