Valve: "Steam Deck presteert niet beter in docked mode"

Mobiel gebruik is de prioriteit.

In een interview met PC Gamer heeft Valve meer uitleg gegeven bij de werking van de Steam Deck. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Nintendo Switch biedt de Steam Deck geen prestatieverbeteringen wanneer je hem in docked mode gebruikt.

In het interview benadrukt Greg Coomer van Valve dat de volledige kracht van de Steam Deck wordt gebruikt wanneer je hem als handheld console gebruikt. Volgens de ontwikkelaar is dat immers de manier waarop de meeste gamers de console gaan gebruiken.

Het is echter wel degelijk mogelijk om de Steam Deck te koppelen aan een extern scherm en daar op een hogere resolutie te spelen. In dat geval heeft dat wel een impact op de framerate.

De handheld console van Valve komt eind dit jaar uit. Later dit jaar komt er ook een nieuwe Steam Deck UI die de huidige Big Picture-mode vervangt.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread