Pokémon Go krijgt nu al Pokémon uit Sword en Shield

Inclusief de Mythical Pokémon

Verschillende Pokémon uit Pokémon Sword en Shield komen deze maand nog naar Pokémon Go. Dat maakt Niantic bekend via een trailer.

Eerder kwamen er al nieuwe forms en evoluties uit Pokémon Sword en Shield naar Pokémon Go, zoals Galarian Zigzagoon en Ponyta. Nu komen ook Wooloo, Skwovet en Falinks naar de game. Je zal deze in het wild tegenkomen, uit eieren kunnen broeden of in raids kunnen bevechten. Sommige Pokémon krijgen meteen ook al hun shiny versies.

Nog opmerkelijker is dat de legendary Pokémon uit Sword en Shield ook meteen geïntroduceerd worden in Pokémon Go. Zacian en Zamazenta maken respectievelijk op 20 augustus en 26 augustus hun debuut in raids.

Zoals te zien in de aankondigingstrailer is Hoopa de verantwoordelijke. Hoopa is een Mythical Pokémon die we voor het eerst te zien kregen in Pokémon Go tijdens Go Fest 2021 vorige maand. Of Hoopa binnenkort ook te vangen zal zijn, is voorlopig nog onduidelijk.

Het is een opmerkelijke zet van Niantic. De Pokémon uit Sword en Shield vallen onder generatie 8 terwijl Pokémon Go nog actief Pokémon uit gen 6 aan het introduceren was. Hiermee slaat Pokémon Go ook Gen 7 volledig over. Het lijkt er dus op dat Niantic zich niet meer wenst te houden aan strikte generaties in Pokémon Go.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread