EA maakt inhoud FIFA Ultimate Team Packs zichtbaar met Preview Pack

Weg verrassing.

De nieuwste update voor FIFA 21 brengt een opvallende wijziging met zich mee. Als onderdeel van het Festival of FUTball, dat vandaag van start gaat, lanceert de uitgever namelijk Ultimate Team Preview Packs.

Ultimate Team Preview Packs zijn - zoals de naam wellicht doet vermoeden - transparant. Wanneer je op 'Preview Pack'-knop duwt, zie je met andere woorden welke spelers en andere items zich in dat welbepaalde Pack bevinden. De implementatie van de Preview-feature stelt spelers dus in staat om een geïnformeerde keuze te maken alvorens ze tot een eventuele aankoop overgaan en haalt de 'surprise mechanic' van doorsnee Packs onderuit.

fifa
fifa1

Het gebruik van loot boxes in videogames ligt reeds geruime tijd onder vuur, waaronder in België en Nederland. In België bijvoorbeeld, kun je geen FIFA Points aanschaffen om Packs te openen. Hoewel de transparante Preview Packs momenteel slechts tijdelijke content vormen, is dit niet de eerste keer dat EA met zijn 'monetization'-model experimenteert. Een voorbode voor FIFA 22?

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Maarten Denoo

Maarten Denoo

Pietje-precies

Keerde het multiplayergeweld de rug toe en verdiept zich nu vooral in actie-RPG’s en co-opgames. Kan eindeloos over finales van tv-series doorrazen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread