Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 terugbetalingen kosten CD Projekt 42 miljoen euro

Slechts een fractie van de omzet.

De Cyberpunk 2077 terugbetalingen kosten CD Projekt in totaal omgerekend 42,6 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Poolse uitgever.

Teleurgestelde kopers kunnen middels het Help Me Refund-programma hun aankoopbedrag terugkrijgen. In het financieel overzicht is te lezen dat dit het bedrijf 1,8 miljoen euro gekost heeft. Het gaat daarbij om ongeveer 30.000 verzoeken.

De Help Me Refund-campagne heeft echter alleen betrekking op refunds die direct bij CD Projekt ingewilligd zijn. Terugbetalingen via digitale aanbieders of fysieke winkels vallen daarbuiten.

Bekijk op YouTube

Volgens techwebsite Ars Technica geeft de sectie 'Other Provisions' in het financiële rapport een realistischer beeld van hoeveel CD Projekt heeft moeten terugbetalen. Het gaat in dat geval om een bedrag van 42,6 miljoen euro.

Het is echter kleine smet op een verder financieel topjaar voor de uitgever. Zo verviervoudigde in 2020 de omzet naar 469,5 miljoen euro en boekte het moederbedrijf van CD Projekt Red en GOG.com een recordwinst van 253,3 miljoen euro.

Wil je meer weten over de game? Hier lees je de Cyberpunk 2077 review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.
Reacties