Cyberpunk 2077 terugbetalingen kosten CD Projekt 42 miljoen euro

Slechts een fractie van de omzet.

De Cyberpunk 2077 terugbetalingen kosten CD Projekt in totaal omgerekend 42,6 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Poolse uitgever.

Teleurgestelde kopers kunnen middels het Help Me Refund-programma hun aankoopbedrag terugkrijgen. In het financieel overzicht is te lezen dat dit het bedrijf 1,8 miljoen euro gekost heeft. Het gaat daarbij om ongeveer 30.000 verzoeken.

De Help Me Refund-campagne heeft echter alleen betrekking op refunds die direct bij CD Projekt ingewilligd zijn. Terugbetalingen via digitale aanbieders of fysieke winkels vallen daarbuiten.

Volgens techwebsite Ars Technica geeft de sectie 'Other Provisions' in het financiële rapport een realistischer beeld van hoeveel CD Projekt heeft moeten terugbetalen. Het gaat in dat geval om een bedrag van 42,6 miljoen euro.

Het is echter kleine smet op een verder financieel topjaar voor de uitgever. Zo verviervoudigde in 2020 de omzet naar 469,5 miljoen euro en boekte het moederbedrijf van CD Projekt Red en GOG.com een recordwinst van 253,3 miljoen euro.

Wil je meer weten over de game? Hier lees je de Cyberpunk 2077 review.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread