Rechtszaak rond Xbox stick drift wordt buiten rechtbank geregeld

Probleem drijft af.

De rechtszaak tegen Microsoft rond stick drift bij Xbox-controllers wordt buiten de rechtbank tussen beide partijen via arbitrage geregeld. Dat maakt advocatenkantoor CSK&D bekend.

CSK&D klaagde Microsoft in april 2020 aan via een 'class action lawsuit' (in het Belgische rechtssysteem ook wel 'vordering tot collectief herstel' genoemd). De consumenten die het vertegenwoordigt klagen over zogenaamde 'stick drift' bij Xbox controllers. Daarbij functioneren joysticks niet langer correct. In neutrale positie beginnen ze een afwijking naar een bepaalde richting te vertonen.

Volgens CSK&D ontving het van zijn cliënten een 'voldoende aantal' defecte controllers en deed het zelf de test met twee controllers die na een tijdje ook last kregen van stick drift.

XboxDrift1

Volgens een expertenonderzoek zou de stick drift veroorzaakt worden door een probleem met de 'potentiometer', zijnde het onderdeel dat bewegingen van de stick vertaalt naar bewegingen in een game.

CSK&D-partner Benjamin Johns laat weten dat de beslissing om over te stappen op arbitrage betekent dat de zaak waarschijnlijk nooit in een openbare rechtbank zal terechtkomen.

Ook de controllers van PlayStation en Nintendo hebben last van stick drift. In januari maakte de Europese Unie bekend dat het eventueel actie zou ondernemen tegen Nintendo nadat het 25.000 Switch Joy-Con klachten ontving.

Advertentie

Ga naar comments (1)

Gerelateerde games

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

FIFA 22 Web App en Companion App - Alle info die je nodig hebt

Alles over FIFA 22 Web App en Companion App dat je moet weten.

Dit zijn de gratis PlayStation Plus games van oktober

De concurrentiestrijd is losgebarsten.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread