PlayStation 5 is snelst verkopende console ooit in de VS

Sony viert feest.

De PlayStation 5 is de snelste verkopende console ooit in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Dat maakt marktonderzoeksbureau NPD bekend op Twitter.

Volgens NPD is de PlayStation 5 in de Verenigde Staten de best verkopende console op het vlak van verkochte exemplaren en omzet. Hoeveel PlayStation 5-consoles er precies verkocht zijn en hoeveel dat opbracht, zegt het bureau niet. Vermoedelijk ligt het cijfer ergens tussen de 4,5 miljoen verkochte PlayStation 5-consoles in februari en de gehoopte 7,5 miljoen exemplaren tegen het einde van afgelopen kwartaal.

Hoewel Sony's nieuwste console in maart records brak, deed de Nintendo Switch het op vlak van verkochte exemplaren en winst nog steeds beter. Wanneer we echter kijken naar de cijfers van het volledige kwartaal, staat de Switch op de eerste plek op vlak van verkochte exemplaren en is de PlayStation 5 het meest winstgevend.

Qua games is Black Ops Cold War zowel dit kwartaal als het afgelopen fiscale jaar de beste verkochte titel. Het immens populaire Monster Hunter Rise snoept de tweede plaats van best verkochte games in maart 2021 weg.

Wil je graag meer weten over beide games, lees dan zeker eens onze Call of Duty: Black Ops Cold War review en Monster Hunter Rise review.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Nintendo kondigt Gamestudio aan

Voor de Miyamoto's in spe.

Dit zijn de Xbox Game Pass titels voor mei 2021

Met onder andere FIFA 21, Red Dead Online en Final Fantasy X/X-2 HD Remaster.

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread