Call of Duty WW2: Vanguard - Release, gameplay, multiplayer, Zombies en alles wat we weten

En garde.

Call of Duty WW2: Vanguard is volgens geruchten de naam van de nieuwe Call of Duty-game die in 2021 uitkomt. Een terugkeer naar de Tweede Wereldoorlog, of een alternatieve geschiedenis? Opnieuw een integratie met Warzone of niet? Een nieuwe singleplayercampagne of toch enkel multiplayer? Wij beantwoorden al je vragen en verzamelen alle info in dit artikel. We houden het ook up-to-date zodra er meer info bekend wordt.

Inhoud

Call of Duty WW2: Vanguard release - Wanneer komt de game uit?

Call of Duty WW2: Vanguard is nog niet officieel aangekondigd, dus er is logischerwijs ook nog geen releasedatum voor de game bekend. Toch is het mogelijk om op basis van de vorige games in de langlopende reeks een inschatting te geven: na 1 oktober 2021 en voor 15 november 2021.

De Call of Duty-games komen immers traditiegetrouw in het najaar uit om een graantje mee te pikken van de feestperiode, met haar drukke commerciële feestdagen zoals Thanksgiving. Daarom komen de games steevast voor het midden van november uit.

Wanneer we naar de releases van de afgelopen titels kijken, zit er echter flink wat verschil in. Zo kwam Call of Duty: WW2 op 3 november 2017 uit, lag de Call of Duty: Black Ops 4 release op 12 oktober 2018, kwam Call of Duty: Modern Warfare op 25 oktober 2019 uit, en verscheen de meest recente telg Call of Duty: Black Ops Cold War op 13 november 2020. Een marge van ongeveer een maand dus.

Je kunt de officiële onthulling rond augustus 2021 verwachten. Waarschijnlijk gebeurt dat via Warzone, de free-to-play Call of Duty battle royale. Dat was ook het geval voor Black Ops Cold War.

Call of Duty WW2: Vanguard verhaal en setting - Waar speelt de game zich af?

Volgens geruchten afkomstig van betrouwbare bronnen (waaronder bronnen gecheckt door onze moedersite Eurogamer.net) keert de Call of Duty-game van 2021 terug naar de Tweede Wereldoorlog. De game draagt volgens diezelfde geruchten de codenaam Call of Duty WW2: Vanguard en wordt ontwikkeld door Sledgehammer Games.

Nochtans is er geen consensus, want fanwebsite Modern Warzone beweert dat Call of Duty 2021 zich in een alternatieve geschiedenis afspeelt: de jaren 50, maar zonder dat de Tweede Wereldoorlog ooit stopte. De bronnen van Eurogamer.net spreken dat echter tegen en zeggen dat de game wel degelijk historisch accuraat zal zijn.

Hoe dan ook: Sledgehammer Games heeft ervaring met de WOII-setting, gezien het eerder al Call of Duty WW2 ontwikkelde. De game vertelde een realistisch en grauw verhaal binnen het kader van de Tweede Wereldoorlog en maakte zo komaf met de opeenvolgende futuristische settings van Advanced Warfare (nochtans van dezelfde studio), Black Ops 3 en Infinite Warfare.

Het is raden naar de exacte locaties die je in Call of Duty WW2: Vanguard verkent, maar wij hopen stiekem op iets meer inspiratie dan het brave Call of Duty WW2. Daar bestormde je immers (nog maar eens) de stranden van Normandië, en vocht je op het platteland en in dorpjes in Frankrijk. Een campagne die Italiaanse slagvelden of de strijd in Azië toont, zou bijvoorbeeld een frisse wind vormen. Het is immers al van respectievelijk Big Red One en World At War geleden dat die settings in een Call of Duty-game aan bod kwamen.

ww1

Call of Duty WW2: Vanguard Warzone: Warzone in WO2-jasje?

Uitgever Activision heeft het ondertussen officieel bevestigd: Call of Duty 2021 wordt geïntegreerd in Warzone. Eind 2021 is het dus waarschijnlijk mogelijk om met een historisch wapen zoals een MP40 je tegenstanders in Verdansk uit te schakelen.

Voor alle ontwikkelaars wordt het een grote uitdaging om Warzone gebalanceerd te houden. Door nieuwe wapens te introduceren, kan de hele metagame immers snel veranderen. Dat gebeurde ook na de release van Black Ops Cold War: de Warzone AUG en FFAR 1 werden uiteindelijk flink aangepast.

Call of Duty WW2: Vanguard Zombies: Co-op in WO2?

Het is bijna zo goed als zeker dat Call of Duty WW2: Vanguard een Zombies-modus krijgt. Sledgehammer Games voegde enkele maanden na release een Zombies-modus aan Advanced Warfare toe. Bij de release van Call of Duty WW2 was die modus er dan weer meteen. Ook de setting is een perfecte match: vergeet niet dat Zombies voor het eerst in Call of Duty: World At War als 'Nazi Zombies' opdook.

Call of Duty WW2: Vanguard Multiplayer- Team Deathmatch, Domination en meer?

Wat is een Call of Duty-game zonder competitieve multiplayer? Niet veel, nee. Al sinds de eerste Modern Warfare in 2007 domineert Call of Duty de online slagvelden met zijn zeer snelle en individuele gameplay. Perks geven kleine voordelen om een unieke speelstijl te ontwikkelen. Attachments zijn essentieel voor extra tactieken. Alles wat je doet, levert je XP op om je personage en wapens in level te doen stijgen. Goed spelen leidt tot unieke 'killstreaks' of 'scorestreaks' op. Enfin... je kent de formule ondertussen wel.

Een speciaal onderdeel dat hopelijk wel zijn opwachting maakt, is de 'War'-modus uit Call of Duty: WW2. Die grootschalige modus liet je in grote groepen met elkaar vechten en ontgrendelde nieuwe delen van de map naarmate objectives werden vervuld. Een erg geslaagde modus die in recente delen nog steeds schittert in afwezigheid.

ww3

Call of Duty WW2: Vanguard Singleplayer: Sequel op WW2?

Het staat nog niet vast dat Call of Duty WW2: Vanguard een singleplayermodus zal krijgen, maar de kans is wel groot. Sledgehammer Games leverde met zowel Advanced Warfare als WW2 twee relatief memorabele campagnes af, die bovendien gebruik maakten van bekende acteurs om een tamelijk meeslepend verhaal te vertellen. Respectievelijk Kevin Spacey en Josh Duhamel verzorgen in Advanced Warfare en WW2 de rol van de antagonist.

Waarschijnlijk wordt Vanguard echter een volledig nieuw verhaal met nieuwe personages, want de plot van Call of Duty WW2 had een duidelijk einde. Spoilers voor het einde van Call of Duty WW2: Nadat jij, 'Red' Daniels, het conflict met je squadleider Pierson hebt opgelost, gaat je squad naar verdwenen kompaan Zussman op zoek. Uiteindelijk kun je hem nog net van een executie redden. Daarna zie je hoe de personages afscheid nemen en Daniels terugkeert naar huis, waar zijn vrouw en kind op hem wachten.

Het staat dus zo goed als vast dat Call of Duty WW2: Vanguard een volledig nieuw squad met nieuwe personages volgt.

Call of Duty WW2: Vanguard Edities: Zijn er limited editions?

Op dit moment is nog niet bekend of er speciale edities van Call of Duty WW2: Vanguard komen. Naar alle waarschijnlijkheid is dat echter wel het geval. Call of Duty: Black Ops Cold War had namelijk drie edities: de Standard Edition, de Cross-Gen Bundle (waarmee je zowel de last-gen- als next-genversie van de game kreeg) en de Limited Edition (die bonus content bevatte).

Uitgever Activision blijkt jammer genoeg niet te geloven in gratis upgrades voor wie een PS4- of Xbox One-versie van een game koopt en tegelijkertijd op een next-genconsole wil gamen. Je kunt er dus tamelijk zeker van zijn dat je ook voor Call of Duty: WW2 zult moeten betalen, moest je de last-genversie willen upgraden.

De game krijgt ongetwijfeld een soortgelijke Limited Edition met bonuscontent zoals exclusieve skins voor Operators en wapens, munten om in de in-game store te besteden en XP-bonussen.

ww4

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread