Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA vraagt patent voor adaptive difficulty aan

Systeem is niet nieuw.

Electronic Arts vraagt een patent aan voor een systeem dat de moeilijkheidsgraad van een game automatisch aanpast op basis van hoe de goed een speler speelt. Het patent werd begin oktober 2020 aangevraagd en werd op 25 maart 2021 gepubliceerd.

Het adaptive difficulty-systeem zorgt ervoor dat spelers een bepaalde game langer willen spelen omdat die door het systeem 'leuker wordt gemaakt'. Dat doet de game door data te verzamelen tijdens de speelsessie en op basis daarvan de moeilijkheidsgraad automatisch aan te passen aan de vaardigheden van een speler zonder die dat doorheeft.

Het is niet de eerste keer dat een game over zo'n systeem beschikt. Zo kregen God Hand uit 2006 en Left 4 Dead uit 2008 een gelijkaardig systeem. Ook Resident Evil 4 beschikte over een dynamische moeilijkheidsgraad.

Of Electronic Arts het systeem al in bepaalde games heeft geïmplementeerd of gaat implementeren, is op dit moment niet bekend. Mogelijk kunnen we het systeem verwachten in enkele grote games zoals Battlefield 6. Electronic Arts zal Battlefield 6 waarschijnlijk in mei aankondigen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 2042

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties