Monster Hunter Rise reeds 4 miljoen keer verscheept

Monster Hunter breekt door in het Westen.

Monster Hunter Rise is al vier miljoen keer verscheept sinds de release vorige vrijdag. Dat maakt Capcom vandaag bekend.

Het aantal verscheepte exemplaren van een game is de som van de digitaal verkochte exemplaren en het aantal exemplaren dat naar winkels gestuurd is om daar verkocht te worden. Het gaat dus niet automatisch om vier miljoen verkochte exemplaren, al zal dat cijfer daar niet ver van liggen.

Het lijkt er dus op dat Monster Hunter eindelijk doorgebroken is in het Westen. De reeks is in Japan al erg populair sinds Monster Hunter Freedom daar op de PSP verscheen. De vorige game, Monster Hunter World, was echter wereldwijd een hit dankzij de vele moderne elementen die werden geïntroduceerd. Monster Hunter World werd meer dan 21 miljoen keer verkocht op pc, PS4 en Xbox One.

De kans zit er echter dik in dat Monster Hunter Rise dit record overtreft. Volledig terecht overigens, volgens Sander's Monster Hunter Rise review.

In april mogen we een 2.0 update verwachten voor de game, met nieuwe monsters zoals Chameleos uit Monster Hunter 2 en een verhoging van de HR cap.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread