Verhaal Last of Us tv-reeks zal afwijken van de game

Minder geweld, meer drama.

De tv-serie gebaseerd op The Last of Us, die momenteel in de maak is bij HBO, zal bij momenten sterk verschillen van de game. Dat onthult bedenker en executive producer van de reeks Neil Druckmann.

In een interview praat Druckmann over hoe de vertaling van videogame naar tv-reeks in zijn werk gaat.

"Soms blijven de zaken vrij gelijkaardig. Het is grappig om te zien hoe mijn dialogen uit de game soms woord voor woord worden overgenomen in de scenario's voor de HBO-reeks. Maar soms wordt er ook sterk afgeweken omdat het nu eenmaal een ander medium is," aldus Druckmann.

Zo ligt er in de tv-reeks een sterkere focus op het drama en de relaties tussen de personages.

"Er is bijvoorbeeld zoveel actie in de game dat je de speler moet trainen en laten oefenen met de mechanics," voegt hij toe. "Je hebt meer geweld en spektakel nodig in in een game dan in een tv-reeks. Daar moet je de kijker niet moet laten oefenen met de verschillende geweren. Dus dat is iets dat erg verschilt. HBO heeft ons overtuigd om minder in te zetten op harde actie en meer te focussen op de personages."

"Een aantal van mijn favoriete afleveringen verschillen sterk van het verhaal uit de game, en ik kan niet wachten tot iedereen ze te zien krijgt."

The Last of Us is momenteel nog in productie bij HBO. Joel wordt gespeeld door Pedro Pascal. Hij speelde eerder Oberyn Martell in Game of Thrones en had de hoofdrol in The Mandalorian.

Ellie wordt dan weer vertolkt door Bella Ramsey. Dat is tevens een Game of Thrones-actrice, zij speelde Lyanna Mormont.

Craig Mazin is dan weer de drijvende kracht achter de reeks. Hij schreef de scenario's voor alle afleveringen en is samen met Neil Druckmann executive producer. Hij maakte twee jaar geleden furore met de topreeks Chernobyl.

Het is nog niet bekend wanneer the Last of Us wordt uitgezonden. We moeten de reeks in elk geval niet meer in 2021 verwachten.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

De 5 best verkochte games deze week

Week 36 (6 t/m 12 september 2021).

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carričremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread