HTC brengt Vive Facial tracker op de markt

Stap dichter bij de realiteit.

De nieuwe HTC Vive Facial Tracker die gezichtsbewegingen herkent, is vanaf nu beschikbaar als accessoire voor de Vive-headset. Dat laat HTC weten op zijn website.

Als je de Facial Tracker onderaan je Vive-headset bevestigt, dan kunnen de twee ingebouwde camera's maar liefst 38 verschillende bewegingen aan de onderkant van je gezicht volgen. Als je de tracker combineert met een Vive Pro Eye Tracker, dan worden alle gezichtsbewegingen realistisch in-game weergegeven.

Daar stopt het niet, want HTC brengt ook de nieuwe Vive Tracker 3.0 op de markt. Die is 33% kleiner, 15% procent lichter en de batterij ervan zou 75% langer moeten meegaan. Verder kan de tracker alle bewegingen in een gezichtsveld van 240 graden waarnemen en zal je hem kunnen aansluiten op alle SteamVR-headsets.

De Facial Tracker en de nieuwe Vive Tracker kosten allebei 139 euro.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Nintendo Switch ondersteunt nu Bluetooth audio

Klinkt als bluetooth audio in de oren.

Nintendo kondigt Switch prijsverlaging aan

In aanloop naar de release van de Switch OLED.

Lego Super Mario 64 set onthuld

Minstens evenveel pixels als op de Nintendo 64.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread