Microsoft: 'sommige Bethesda-games komen in de toekomst enkel naar pc en Xbox'

Later deze week volgen waarschijnlijk meer details.

Nu de overname van Bethesda door Microsoft definitief is beklonken, heeft Xbox-topman nieuwe Phil Spencer nieuwe details onthult over de toekomstige samenwerking. Volgens hem zullen 'sommige Bethesda-games in de toekomst enkel uitkomen voor pc en Xbox'.

Over welke games het precies gaat, onthult Spencer voorlopig niet. Zijn statement betekent dus niet noodzakelijk dat titels als Starfield en The Elder Scrolls 6 exclusief naar de Xbox Series X komen. Spencer benadrukt wel dat 'Xbox-consoles, pc en Game Pass de beste manier zullen zijn om Bethesda-games te spelen'. Mogelijk komen games dus pas later naar de PlayStation 5.

Reeds bestaande exclusiviteitsdeals worden wel gerespecteerd. Deathloop van Arkane Studios en Ghostwire: Tokyo blijven dus tijdelijke exclusives voor de PlayStation 5 en pc.

Vermoedelijk weten we later deze week meer. Er doen immers geruchten de ronde dat Microsoft op donderdag 11 maart organiseert over de toekomst van Bethesda. Waarschijnlijk worden dan ook enkele nieuwe Bethesda-titels toegevoegd aan Xbox Game Pass.

Eerder deze week keurde de Europese Unie de overname van Bethesda door Microsoft goed. Daarmee zijn de laatste juridische vraagtekens over de overname van de baan en kunnen beide bedrijven volop inzetten op de integratie.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Gerelateerde games

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

FIFA 22 Web App en Companion App - Alle info die je nodig hebt

Alles over FIFA 22 Web App en Companion App dat je moet weten.

Dit zijn de gratis PlayStation Plus games van oktober

De concurrentiestrijd is losgebarsten.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread