Epic Games en Apple trekken in mei naar de rechtbank

#FreeFortnite

Het conflict tussen Apple en Epic Games over inkomsten uit apps zoals Fortnite krijgt binnenkort een vervolg in de rechtbank. De advocaten van beide partijen hebben samen met rechter Yvonne Gonzalez beslist dat de rechtszaak op 3 mei van start gaat in de Amerikaanse staat Northern California.

Het conflict tussen beide bedrijven startte in augustus vorig jaar toen Epic Games een poging deed om de App Store te omzeilen in Fortnite via een eigen betalingssysteem. Volgens Epic Games is het immers schandalig dat ontwikkelaars 30 procent van de inkomsten uit de verkoop van apps en in-app aankopen moeten afstaan aan Apple.

Apple reageerde meteen, waardoor Fortnite niet langer te koop is in de App Store. Sindsdien probeert Epic Games, en dan vooral topman Tim Sweeney, de druk hoog te houden door Fortnite-fans op te jutten tegen Apple. Daarvoor lanceerde het bedrijf onder andere de #FreeFortnite campagne.

Tijdens de rechtszaak zal Apple moeten proberen te bewijzen dat zijn belasting van 30 procent niet oneerlijk of anticompetitief is. Rechter Yvonne Gonzalez wil het proces graag in fysieke vorm laten doorgaan, al zal dat afhankelijk zijn van de coronacijfers op dat moment.

Gonzalez verwacht dat het proces twee tot drie weken zal duren. Epic Games rekent echter op vier tot vijf weken. ten laatste deze zomer weten we dus of Apple al dan niet zijn tarieven voor ontwikkelaars in de App Store moet aanpassen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread