Nintendo Switch nu al vaker verkocht dan de 3DS

En ook het record van de Wii is in zicht.

Nintendo heeft zijn verkoopcijfers van het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat de Switch intussen al 79,87 miljoen keer is verkocht. Daarmee doet de hybride console het na amper 46 maanden het al beter dan de 3DS. Die console ging in totaal 'slechts' 75,94 miljoen keer over de toonbank.

In het laatste kwartaal van 2020 deed de Switch het opnieuw uitstekend. De console verkocht in de kerstperiode 7 procent beter dan het jaar voordien. Nog opvallend is dat 27 procent van de kopers in het afgelopen kwartaal voor een Switch Lite koos. Ondertussen verkocht die budgetvariant van de Switch al bijna evenveel units als de Wii U.

Analist Daniel Ahmad onthult nog enkele interessante cijfers. Zo lijkt de Switch ook goed op weg om de verkoopcijfers van de Wii tegen eind 2021 achter zich te laten. Ook de nochtans immens populaire PS2 en PS4 lijken het onderspit te moeten delven. De cijfers van de Nintendo DS blijven voorlopig wel buiten schot.

Ook wat games betreft, doet de Switch het goed. Zo verkochten enkele recente releases zoals Hyrule Warriors: Age of Calamity (3,5 miljoen verkochte exemplaren), Pikmin 3 Deluxe (1,94 miljoen verkochte exemplaren) en Mario Kart Live: Home Circuit (1,08 miljoen verkochte exemplaren) opnieuw uitstekend.

Nintendo teert echter vooral op de iets oudere Switch-games. Zo is Mario Kart 8 Deluxe de absolute koploper met in totaal al 33,41 miljoen verkochte exemplaren. De game wordt echter op de hielen gezeten door Animal Crossing: New Horizons. Die game is op minder dan een jaar tijd al 31,18 miljoen keer verkocht, wat betekent dat 40 procent van alle Switch-eigenaars de game bezit.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Nintendo Switch ondersteunt nu Bluetooth audio

Klinkt als bluetooth audio in de oren.

Nintendo kondigt Switch prijsverlaging aan

In aanloop naar de release van de Switch OLED.

Lego Super Mario 64 set onthuld

Minstens evenveel pixels als op de Nintendo 64.

Verder op de site...

De 5 best verkochte games deze week

Week 36 (6 t/m 12 september 2021).

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carrièremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread