Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 spelersaantal op Steam drastisch gezakt

Drie keer sneller dan bij The WItcher 3.

Het aantal spelers dat Cyberpunk 2077 op Steam speelt, is met maar liefst 85% gezakt sinds de release. Dat is drie keer sneller dan bij The Witcher 3 destijds. Dat maakt statistiekenwebsite Githyp bekend.

Volgens de officiële cijfers had Cyberpunk 2077 bij de lancering op Steam meer dan een miljoen gelijktijdige spelers. Op dit moment piekt dat cijfer nog slechts op iets meer dan 150.000 gelijktijdige spelers. Voorganger The Witcher 3 had pas drie maanden na de release zo'n sterke terugval.

Singleplayergames kennen wel vaker zo'n sterke terugval door de beperkte herspeelbaarheid. Volgens Githyp zouden titels als Cyberpunk 2077 en The Witchers 3 echter een uitzondering op die regel moeten zijn vanwege hun uitgebreide open werelden.

Vermoedelijk is de sterke terugval dan ook vooral te wijten aan de vele problemen waar Cyberpunk 2077 momenteel mee kampt.Toch doet de game het ondanks alles lang niet slecht. Cyberpunk 2077 is immers al meer dan 13 miljoen keer verkocht.

Bekijk op YouTube

Waarom Carl de game wel kon smaken, lees je in zijn Cyberpunk 2077 review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties