Cyberpunk 2077 spelersaantal op Steam drastisch gezakt

Drie keer sneller dan bij The WItcher 3.

Het aantal spelers dat Cyberpunk 2077 op Steam speelt, is met maar liefst 85% gezakt sinds de release. Dat is drie keer sneller dan bij The Witcher 3 destijds. Dat maakt statistiekenwebsite Githyp bekend.

Volgens de officiële cijfers had Cyberpunk 2077 bij de lancering op Steam meer dan een miljoen gelijktijdige spelers. Op dit moment piekt dat cijfer nog slechts op iets meer dan 150.000 gelijktijdige spelers. Voorganger The Witcher 3 had pas drie maanden na de release zo'n sterke terugval.

Cyberpunk_2077

Singleplayergames kennen wel vaker zo'n sterke terugval door de beperkte herspeelbaarheid. Volgens Githyp zouden titels als Cyberpunk 2077 en The Witchers 3 echter een uitzondering op die regel moeten zijn vanwege hun uitgebreide open werelden.

Vermoedelijk is de sterke terugval dan ook vooral te wijten aan de vele problemen waar Cyberpunk 2077 momenteel mee kampt.Toch doet de game het ondanks alles lang niet slecht. Cyberpunk 2077 is immers al meer dan 13 miljoen keer verkocht.

Waarom Carl de game wel kon smaken, lees je in zijn Cyberpunk 2077 review.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Digital FoundryDe beste gaming keyboards in 2021

De beste mechanische en niet-mechanische keyboards uitgetest.

Makers van Skyrim-mod Enderal werken aan nieuwe game

De mod heeft zijn laatste patch gekregen.

New Pokémon Snap releasedatum bekend

Bevat meer dan 200 Pokémon.

Battle.net krijgt totale make-over

Europese release volgt later.

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread