Microsoft wil productie Xbox Series X|S opvoeren

Maar verwacht geen mirakels.

In de podcast van Major Nelson heeft Microsoft-topman Phil Spencer meer uitleg gegeven bij de productie van de Xbox Series X|S. Momenteel ligt de vraag nog steeds veel hoger dan het aanbod, waardoor het quasi onmogelijk is om een nieuwe console te bemachtigen. Volgens Spencer doet Microsoft er alles aan om de productie op te voeren.

Spencer benadrukt dat Microsoft op geen enkele manier probeert om kunstmatige schaarste te creëren. Volgens de topman is de oorzaak eerder technisch van aard. Hij verwijst vooral naar aanleverproblemen van AMD, het bedrijf dat de grafische kaarten voor de nieuwe consoles levert.

12

AMD levert eveneens de grafische kaarten voor de PlayStation 5, dus vermoedelijk kan het bedrijf de hoge vraag eenvoudigweg niet aan. Spencer benadrukt dat hij regelmatig in contact staat met Lisa Lu van AMD om oplossingen te zoeken om de productie verder op te drijven.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Nintendo Switch ondersteunt nu Bluetooth audio

Klinkt als bluetooth audio in de oren.

Nintendo kondigt Switch prijsverlaging aan

In aanloop naar de release van de Switch OLED.

Lego Super Mario 64 set onthuld

Minstens evenveel pixels als op de Nintendo 64.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread