The Last of Us: Part 2 is op de Game Awards verkozen tot Game of the Year

Kers op de Ellie-taart.

The Last of Us: Part 2 sleepte op The Game Awards 2020 de prijs in de wacht van Game of The Year.

Dat The Last of Us: Part 2 die award zou winnen, was op voorhand allesbehalve zeker. De game moest het immers in die categorie opnemen tegen klappers als Doom Eternal, Final Fantasy 7 Remake, Ghost of Tsushima, Hades en het immens populaire Animal Crossing: New Horizons.

Naast Game of the Year werden er ook prijzen in andere categorieën uitgereikt. Daarin wist The Last of Us: Part 2 maar liefst 6 prijzen te pakken. Zo ging het onder meer aan de haal met de prijs voor beste verhaal, beste game direction en game die het meeste innoveert op vlak van toegankelijkheid.

TGA20201

Verder ging Final Fantasy 7 Remake lopen met de prijs voor beste RPG, kroonde Animal Crossing: New Horizons zich tot beste familiegame en werd Ghost of Tshushima uitgeroepen tot game met de beste art direction.

Dat de tweede game rond Ellie het zo goed doet, is niet zo verwonderlijk. The Last of Us: Part 2 werd immers drie dagen na de release al meer dan 4 miljoen keer verkocht en was daardoor even de snelst verkopende PlayStation 4-exclusive ooit. Ondertussen staat die titel op naam van Ghost Tsushima met meer dan 5 miljoen verkochte exemplaren.

Waarom Michiel genoot van de bovenstaande game, lees je in zijn The Last of Us: Part 2 review.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread