Gerucht: BioShock 4 is een openwereld-RPG

Fantasievolle nieuwe wereld.

Nieuwe vacatures bij BioShock 4-ontwikkelaar Cloud Chamber Games lijken erop te wijzen dat het vierde deel in de reeks een openwereldgame wordt.

Zo zoekt de ontwikkelaar onder andere een 'senior voice designer' en een 'systems designer'. Die laatste is verantwoordelijk voor een 'ambitieus, verhaalgedreven project dat karakter en persoonlijkheid uitstraalt'.

Bioshock4

Daarnaast zoekt de ontwikkelaar ook mensen die ervaring hebben met de ontwikkeling van RPG's om het dialoogsysteem uit te werken. Verder zoekt het bedrijf nog een 'game AI-programmeur' die verantwoordelijk zal zijn voor een 'veelzeggend AI urban crowd-systeem'.

Hoewel BioShock 4 nog maar in de vroege ontwikkelingsfase zit, zocht Cloud Chamber Games in augustus ook al een 'lead environmental modeller'. In die vacature kon je toen lezen dat de vierde game in de reeks zich zou afspelen in een 'nieuwe en fantasievolle wereld'.

Wat dat juist betekent, is voorlopig onbekend. Voorlopig weten we enkel dat de nieuwe BioShock sinds eind 2019 in de maak is.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread