Het internet reageert gevat op de prestatieproblemen van Cyberpunk 2077

Vooral de PS4 en Xbox One krijgen het zwaar te verduren.

Afgelopen nacht is Cyberpunk 2077 uitgekomen. Veel spelers klagen echter over de tegenvallende prestaties van de consoleversies. Vooral de performance op de standaard PlayStation 4 en Xbox One is volgens velen ronduit ondermaats.

Bovenop de technische problemen die momenteel in alle versies van de game te vinden zijn, kampen de PlayStation 4- en Xbox One-versies immers ook met lage framerates, texture pop-in en wazige omgevingen.

Onze zusterwebsite Digital Foundry testte alvast de framerate op de PlayStation 4, en die is voorlopig ronduit ondermaats:

1
2
3
4
5
6
7
8

De PlayStation 4-versie schommelt tussen een resolutie van 720p en 900p, en dan nog zakt de framerate regelmatig onder de 20fps. Vooral in buitenomgevingen is dat het geval, maar ook binnen schommelt de framerate regelmatig rond de 25fps.

Op de PlayStation 5 zijn de prestaties een stuk beter, met onder andere snellere laadtijden en een framerate van maximaal 60fps, maar ook daar duiken er nog tal van technische problemen op. De Xbox Series X lijkt voorlopig de beste optie om de game op een console te spelen. Daar krijg je de keuze tussen een quality mode die je de hoogst mogelijke resolutie geeft, en een performance mode die een stabiele framerate prioriseert.

Op het internet circuleren uiteraard al tal van memes om de gebrekkige prestaties aan te klagen..

Ga je de komende dagen zelf aan de slag met Cyberpunk 2077? hier lees je de 5 dingen die je zeker moet weten over de Cyberpunk 2077 release.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Digital FoundryDe beste gaming keyboards in 2021

De beste mechanische en niet-mechanische keyboards uitgetest.

Makers van Skyrim-mod Enderal werken aan nieuwe game

De mod heeft zijn laatste patch gekregen.

New Pokémon Snap releasedatum bekend

Bevat meer dan 200 Pokémon.

Battle.net krijgt totale make-over

Europese release volgt later.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread