PlayStation 5 rest mode zorgt mogelijk voor problemen

Uitschakelen is de oplossing.

De rest mode van de PlayStation 5 zorgt er mogelijk voor dat de console crasht. Dat ontdekten spelers die al met de console aan de slag konden.

Wanneer de PlayStation 5 in rest mode gaat, leidt dat bij verschillende spelers tot crashes. In andere gevallen moet het externe geheugen hersteld worden.

Wat de precieze oorzaak is, is onduidelijk. Maar bij alle klachten lag de rest mode aan de basis. Tot Sony met een oplossing komt, raden we je aan om niet meer in rest mode te gaan. Dat omvat ook de automatische rest mode die activeert wanneer je de PlayStation 5 al even niet hebt gebruikt.

ps51

Om die laatste af te zetten, ga je naar instellingen. Daar selecteer je Power Saving en kies je Set Time Until PS5 Enters Rest Mode. Vervolgens selecteer je de laatste optie in de lijst: Don't Put in Rest Mode. Vervolgens zal je niet meer in rest mode gaan.

Hoewel de Europese PlayStation 5 release pas overmorgen plaatsvindt, is het toch nuttig om te weten dat dit probleem zich voordoet. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread