Gamereleases november 2020 - De 7 opvallendste gamereleases van deze maand

Met onder andere Assassin's Creed Valhalla en Call of Duty: Black Ops Cold War.

Het is november, en dat betekent dat je weldra met een heleboel PlayStation 5- en Xbox Series X-games aan de slag kunt! Welke zeven releases springen er deze maand uit? Dat lees je hieronder in ons lijstje van de 7 opvallendste gamereleases van november 2020.

Dirt 5

Datum: 6 november 2020, 10 november (XSX), 19 november (PS5)
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Xbox One, Xbox Series X

Het is weer tijd om de handen vuil te maken en met een raceauto door de modder te scheuren. Een jaar na het succesvolle Dirt Rally 2.0 probeert ontwikkelaar Codemasters dat succes met Dirt 5 over te doen. In dit deel kruipen spelers achter het stuur van een van de 63 voertuigen, verkennen ze meer dan 70 verschillende parcours en gaan ze aan de slag met de Career-, split-screen-, Arcade- en Playgrounds-mode. Genoeg om eens goed in de modder te ploeteren.

Assassin's Creed Valhalla

Datum: 10 november 2020, 19 november (PS5)
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X

Met een schilderij dat langzaam vorderingen maakte, en een kort maar krachtige cinematische trailer kondigde Ubisoft Assassin's Creed Valhalla aan. In de game word je naar de negende eeuw na Christus gekatapulteerd. Daar probeert een groep Vikingen onder leiding van Eivor zich te vestigen in een land dat ooit zal uitgroeien tot het Engeland dat we nu kennen. Naast een nieuw verhaal zorgde Ubisoft ook voor verbeterde combat - iets wat Jasper in zijn Assassin's Creed: Valhalla preview al ondervond en neerpende. Welke zaken de game nog meer te bieden heeft en of Eivor echt in Valhalla raakt, ontdek je bij de release.

Yakuza: Like a Dragon

Datum: 10 november 2020
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X

Met Yakuza: Like a Dragon gooit SEGA de Yakuza-reeks helemaal om. Zo krijgt de game met de op wraak zinnende Ichiban Kasuga niet alleen een nieuw hoofdpersonage, maar maken de straatgevechten ook plaats voor turn-based-gevechten. Bovendien staat het hoofdpersonage er in zijn wraakmissie niet alleen voor. Zo krijgt hij hulp van verschillende andere personages. Slaagt de groep in hun opzet of wordt het een draak van een wraakmissie?

Call of Duty: Black Ops Cold War

Datum: 13 november 2020, 19 november (PS5)
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X

Activision keert met Call of Duty: Black Ops Cold War terug naar de tijdsperiode van de bestverkochte game uit de reeks: Call of Duty: Black Ops. Beide games spelen zich af ten tijde van de Koude Oorlog tussen de Verenigde Staten en de voormalige Sovjet-Unie. In Black Ops Cold War trek je naar 1981 en probeer je een samenzwering van de mysterieuze Perseus tegen de Verenigde Staten te voorkomen. Ben jij de held die de Verenigde Staten zoekt?

Demon's Souls Remake

Datum: 19 november 2020
Platform(s): PlayStation 5

Na jarenlange geruchten kondigde Sony midden september aan dat Demon's Souls uit 2009 een remake krijgt. De game komt zelfs als een van van de PlayStation 5-launchgames uit. Demon's Souls wordt verzorgd door Shadow of the Colossus-ontwikkelaar Bluepoint Games. In de game kruip je in de huid van een dappere ridder die het in z'n eentje tegen draken, monsters en reusachtige ridders opneemt. Spanning verzekerd!

Marvel's Spider-Man: Miles Morales

Datum: 19 november 2020
Platform(s): PlayStation 4, PlayStation 5

In Marvel's Spider-Man: Miles Morales geeft Peter Parker het stokje als Spider-Man aan zijn trouwe leerling Miles Morales door. Die laatste is net verhuisd naar de wijk Harlem in New York en probeert een jaar na de gebeurtenissen van de eerste game uit 2018 een oorlog tussen het slinkse energiebedrijf Roxxon en het hoogtechnologische criminele leger van Tinkerer te stoppen. Om daarin te slagen, haalt Miles alles wat hij geleerd heeft en meer uit de kast.

World of Warcraft: Shadowlands

Datum: 24 november 2020
Platform(s): pc

Na een keer uitgesteld te zijn, komt de achtste uitbreiding van World of Warcraft dan toch in de laatste week van november uit. In Shadowlands trek je naar het hiernamaals en probeer je te verhinderen dat slechterik Sylvanas Windrunner de geheimen van het eeuwige leven ontrafelt. Daarnaast kun je je bij verschillende facties aansluiten, en nieuwe gebieden en dungeons verkennen. Ten slotte zakt de algehele 'level cap' naar level 60. Ben jij klaar om het dodenrijk te trotseren?

Ook interessant...

  • Destiny 2: Beyond Light DLC (10 november, pc, PlayStation 4, Stadia, Xbox One)
  • NBA 2K21 (12 november, Xbox Series X / 19 november, PlayStation 5)
  • Football Manager 2021 (24 november, pc, Mac, Xbox One, Xbox Series X)
  • Sackboy: A Big Adventure (12 november, PlayStation 4 / 19 november, PlayStation 5 )
  • Godfall (12 november, pc / 19 november, PlayStation 5)

De opvallendste gamereleases van oktober 2020 lees je hier.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread